Kanta-Häme

Tervakosken uimahalli vetää väkeä lämpimällä vedellään

 

Tervakosken uimahalli vetää kävijöitä laajalla säteellä. Talvisin uimahallissa käy 250–400 uimaria päivässä. Vuosittainen kävijämäärä on 56–58 000 ihmistä, vaikka kesäisin halli on auki rajoitetusti.
 
– Talvisin meillä käy aika paljon eläkeläisryhmiä. Esimerkiksi torstaina ryhmiä on jopa seitsemän. Myös koululaisryhmiä on aika paljon, uimahallinhoitaja Liisa Oittinen sanoo.
 
Tervakosken uimahalli kerää kävijöitä Riihimäkeä myöten.
 
– Meidän valttimme on lämmin vesi (+28,5), moni ulkopaikkakuntalainen kävijä on antanut kiitosta. Toinen valtti ovat älykiukaamme, joiden löylyjä kehutaan.

Eläkeläisillä ilmaisetu

Halli tarjoaa lapsille ja opiskelijoille hiihtolomaviikoksi kaksi yhden hinnalla kello 16 saakka. Janakkalalaiset yli 70-vuotiaat pääsevät uimahalliin ilmaiseksi.
 
– Jotkut eläkeläiset käyvät meillä päivittäin, ensimmäiset saattavat olla oven takana jo aamuvarhaisella. Jos ilmaisetu otettaisiin pois, siitä syntyisi varmaan meteli, naurahtaa Oittinen.
 
Eläkeläisryhmien lisäksi suuri käyttäjäryhmä ovat koululaiset. 
 
– Uimakouluja on pari kertaa vuodessa. Lisäksi Janakkalan Jana järjesti Vesirallin, joka oli myös eräänlainen uimakoulu. Riihimäen uimaseuralaiset harjoittelevat täällä kolmesti viikossa. 
Tervakosken uimahalli remontoitiin viimeksi perusteellisesti vuonna 1997. Oittisen mukaan halli alkaa kaivata uutta saneerausta.
 
– Poreamme on tällä hetkellä pois käytöstä, koska pumppu on rikki. Suurin kunnostustarve olisi kuitenkin lattioissa.
 
Tervakosken uimahalli viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Avatessaan ovensa uimahalli oli ensimmäinen Hämeenlinnan seudulla. Hallin avasi Suomen Pankin silloinen pääjohtaja Mauno Koivisto.
 
– Uimahalleja ei ollut sen enempää Hämeenlinnassa kuin Riihimäelläkään. Alkuvuosina esimerkiksi Hämeenlinnan Uimaseura kävi täällä harjoittelemassa. Viimeisimmän remontin yhteydessä toivoin, että halliin olisi saatu terapia-allas, mutta sitä ei silloin remonttikustannusten takia rakennettu. Tuskin sitä enää rakennetaankaan, miettii Oittinen.
 

Päivän lehti

2.4.2020