Kanta-Häme

Tervakosken uimahallin kahviota ei ulkoisteta

Tervakosken uimahallin kahvilan toiminta pysyy näillä näkymin ennallaan. Janakkalan elämänlaatulautakunta päätti keskiviikkona, ettei kahvilatoimintaa eikä lipunmyyntiä ulkoisteta.

Ulkoistaminen tai jopa koko kahvilan poistaminen mainitaan Janakkalan talouden tasapainottamisohjelmassa, jonka valtuusto hyväksyi kesällä 2013.

Tasapainottamisohjelma sisälsi monenlaisia säästötoimia, joilla kunnan taloustilannetta pitäisi saada paremmaksi.

Uimahallin kahvio- ja lipunmyyntitoimintaa on käsitellyt virkamiestyöryhmä, joka pohti kolmea eri vaihtoehtoa. Työryhmä päätyi esittämään elämänlaatulautakunnalle, että uimahallin kassa ja kahvila ulkoistettaisiin.

Säästö olisi ollut lähes 70 000

Ehdotukseen sisältyi myös se, että osan päivästä uimahalliin olisi päässyt kortinlukijalla toimivan portin kautta, jolloin lipunmyyjää ei olisi tarvittu paikalla lainkaan.

Kahvion ja lipunmyynnin ulkoistaminen olisi säästänyt kunnalle laskelmien mukaan noin 68 500 euroa vuodessa.

Elämänlaatulautakunta päätti siis, että kahvio ja lipunmyynti voivat jatkaa ennallaan. Lautakunta äänesti asiasta.

Lautakunnan jäsen Sirpa Autio (kesk.) esitti, ettei ulkoistusta toteutettaisi, vaan huomiota kiinnitettäisiin uimahallin markkinointiin ja kehittämiseen. Lautakunta hyväksyi aution esityksen äänin 2-7.

Kahvio- ja lipunmyyntityöntekijät työskentelevät kunnan tilapalveluiden siivouspalveluiden alaisuudessa. Lautakunta näkisi mielellään, että heidät siirrettäisiin liikuntapalveluihin.

Tervakosken uimahallissa työskentelee myös kaksi uimavalvojaa, jotka ovat liikuntapalvelujen työntekijöitä. Heitä säästöesitys ei koskenut. (HäSa)

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic