Kanta-Häme

Tervakosken yhteiskoulua remontoidaan pala kerrallaan

Tervakosken yhteiskoulun ja lukion sisäilma huolestuttaa koulun johtokuntaa. Se toivoo, että koko rakennuskompleksin kunto selvitettäisiin.

Johtokunta on osoittanut kirjeensä Janakkalan kasvatus- ja koulutuslautakunnalle, tekniselle lautakunnalle, kunnanhallitukselle ja valtuustolle.

Vain pari luokkaa tutkittiin

Johtokunta katsoo, että parin luokan tutkiminen ei ole riittävää, kun aiemmin on löydetty sisäilmaongelmia useista paikoista.

– Otimme viimeksi vain pari näytettä, koska tavoitteena oli varmistaa, että alapohjarakenne pysyy samana, ja pysyyhän se. Mittauksia on tehty alueilta, jossa ihmiset ovat oireilleet, sanoo kunnan kiinteistöpäällikkö Juha Härkönen.

Toisaalta hän ymmärtää sen, että koululle toivotaan kokonaisarviointia.

– Sehän olisi ihan hyvä asia, mutta meillä ei ole rahoitusta sellaiseen.

Väistötiloja ei tarvita

Koulutaloa korjataan pala kerrallaan osin rahoituksen takia, mutta myös siksi, että näin kouluväki ei tarvitse väistötiloja. Isoa remonttia ei kuitenkaan pystyttäisi toteuttamaan lomien aikana.

Tervakosken yhteiskoulun taloa on korjattu jo useana vuonna, ja pääasiassa kesäaikaan. Kyse on ollut alapohjien korjauksista.

Koulutalossa on korjattu A-osaa 3–4 vuotta sitten ja sen jälkeen C-osaa, jonka ongelmat johtuivat osin lämmitysverkkovuodosta.

Sen jälkeen alapohjaa on korjattu ja korjataan B- ja D-siivissä eli kahden sisäänkäynnin välisellä alueella.

Kaksi kesää, viisi luokkaa

Härkönen kertoo, että kesällä 2012 korjattiin C-siivestä kaksi luokkaa ja viime kesänä D-siivestä kolme luokkaa. Tulevana kesänä remontoidaan opettajainhuonetta, kanslioita ja muutamaa pikkuluokkaa.

Kaikki korjattavat tilat ovat ja ovat olleet pohjakerroksessa.

Härkönen kertoo kuitenkin, että pian aletaan tutkia uutta mahdollista ongelmakohtaa, sillä koulun henkilökunta on toivonut mittauksia lukiotilan toisesta kerroksesta.

Lattiaremonttien lisäksi monia väliseiniä on uusittu ja uusitaan.

Kellariin kaksi kaivoa

Lisäksi rakennuksen kellaritilaan on rakennettu kaivo ja pumppu, jotta pohjavettä saataisiin alennettua. Vielä on tarkoitus tehdä toinenkin kaivo.

Ensi kesänä korjataan lisäksi pihan kallistuksia niin että vedet virtaisivat seinänvieruksilta poispäin.

Johtokunnan kirjeessä arvosteltiin korjauksia koskevaa tiedottamista. Härkönen myöntää, että tiedottamisessa olisi aina parantamista.

– Olen laatinut korjauksista tiedotteen maaliskuussa, ja huhtikuun alkupuolella järjestettiin henkilökunnalle tiedotustilaisuus.

Juha Härkönen huomauttaa, että terveysvalvonta seuraa ja valvoo remontteja. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic