Kanta-Häme

Tervakosken yliajajasta on vihjeitä, mutta ei vielä varmaa tietoa

Poliisi puhutti torstaina yleisövihjeiden perusteella kahta naista Tervakosken yliajoihin liittyen. Molemmilla oli kuitenkin pitävä alibi rikosten tapahtumishetkille.

– Tarkistimme molempien kertomukset ja ne pitivät todistettavasti paikkansa, tutkintaa johtava komisario Ilkka Iivari Hämeenlinnan poliisista kertoo.

Iivarin mukaan vihjeet naisista olivat vahvoja, mutta molempien kohdalla poliisi veti vesiperän. Poliisi on myös tarkistanut muita vihjeitä epäilyttävästi liikkuneista autoista, mutta tuloksetta.

Tervakoskella ja Hämeenlinnassa on lyhyen ajan sisällä tapahtunut samantapaista kolme yliajoa ja yksi yliajon yritys. Yliajoissa on loukkaantunut lievästi kolme lasta.

Lasten päälle ajanut nainen oli jokaisella kerralla antanut pyöräilijöille ystävällisesti tietä, mutta sen jälkeen jatkanutkin ajoa päin pyöräilijää. Kaikilla kerroilla kuljettaja pakeni paikalta.

Poliisin mukaan nainen olisi tärkeää saada kiinni pian, ennen kuin tapahtuu joku loukkaantuu vakavasti.

Pyöräilijät varovaisina

Yliajot ovat Ilkka Iivarin mukaan saaneet ihmiset jo ehkä liiankin varovaisiksi. Esimerkiksi torstaina iltapäivällä useita poliisin yksiköitä kiisi Hämeenlinnasta hälytysajossa Turenkiin pyöräilijöiltä saadun ilmoituksen perusteella.

Hälytys osoittautui kuitenkin vääräksi.

– Puhutimme poikia ja kävi ilmi, että siellä oli vain autoilija antanut normaalisti risteyksessä tietä, komisario Ilkka Iivari kertoo.

Poliisi on aiemmin kehottanut pyöräilijöitä suhtautumaan varovaisesti tietä antaviin autoilijoihin.

Poliisi on myös valvonut tehostetusti Tervakosken turmaristeystä.

Haussa vaalea auto

Poliisi joutuu tutkimaan tapauksia lähinnä nuorten uhrien kertomusten perusteella, koska muita silminnäkijöitä ei ole.

– tervakosken risteyksen lähistöllä ei ole edes yhtään taloa, josta risteykseen näkyisi, Ilkka Iivari kertoo.

Varmaa ei ole edes se, millaista autoa poliisi etsii. Julkisuudessa on puhuttu niin Skodasta ja Mersusta kuin Volvostakin. Ilkka Iivarin mukaan mikään näistä tiedoista ei ole täysin varma.

– En mielellään edes puhuisi mistään tietystä merkistä. Etsimme vaaleaa autoa, se on näille kaikille tapauksille yhteistä.

– Ennen pikkupojat tunsivat kaikki automerkit, mutta nykyisin ne ovat toistensa näköisiä ja pojilla on muitakin kiinnostuksen kohteita. Lisäksi tilanteet ovat olleet niin nopeita ja uhrit niin häkeltyneitä, että havainnot ovat jääneet vajavaisiksi, Iivari harmittelee.

Poliisi kaipaa edelleen pieniäkin vihjeitä ja havaintoja yliajoihin liittyen. Havainnoista voi ilmoittaa puhelimitse poliisin numeroon 07187 37718 tai sähköpostilla rikostorjunta.kanta-hame@poliisi.fi. (HäSa)