fbpx
Kanta-Häme

Tervaniemessä ei saa vieläkään uida

Viikonloppuna aurinko paistaa, mutta Tervaniemen uimarannalle ei kannata mennä vilvoituksen toivossa. Uimaranta nimittäin pysyy viikonlopun yli suljettuna saastumisen takia.

Alajärven Tervaniemen uimarantavedestä löytyi vielä keskiviikkonakin otetuista näytteistä ulosteperäisiä E.coli-bakteereita.

Rannan uimakieltoa jatketaan varmuuden vuoksi, koska saastumisen syy ei ole tiedossa. Muualla Alajärvessä ei ole todettu ongelmia.

Terveyskeskuksessa on käynyt hoidettavana yksi sairastunut lapsi, joka on saattanut saada tartunnan uimarantavedestä.

Hanhet saivat synninpäästön

Suurimmat pitoisuudet olivat matonpesupaikan lähelle laskevan ojan suulla ja pienimmät koirienuittopaikalla ja Jumallahdessa. Ojaveden bakteeripitoisuudet olivat selvästi suurempia kuin järvessä.

Terveysvalvonta on tarkistanut myös jätevedenpumppaamon, ulkokäymälät ja tallin, mutta mitään selitystä veden saastumiselle ei niistä löytynyt.

Hanhien syyksikään ei saastumista voida terveystarkastaja Päivi Lindénin mukaan laittaa, sillä rannalla viihtyneet kaksi hanhipariskuntaa eivät pystyisi nostamaan bakteeripitoisuuksia riittävästi. Lisäksi hanhet ovat olleet muualla tämän viikon ajan.

Lindénin mukaan hanhista on tehty havaintoja myös Katumajärven OTK:n rannassa ja Ormajärven Untulan rannassa, mutta näillä rannoilla vesi on ollut puhdasta. (HäSa)

Menot