Kanta-Häme

Tervehdyttäminen jatkuu Hattulassa

Hattulan kunnan talouden tasapainotustyö jatkuu tänäkin vuonna, vaikka viime vuoden tulos ylitti odotukset.

Tasapainottamistoimikunta ja kunnanhallitus käsittelivät vuosien 2014 ja 2015 väliraporttia kokouksessaan maanantaina. Samalla kunnanhallitus hyväksyi tilinpäätöksen omalta osaltaan.

– Valtionosuusleikkausten takia toimintaa on tehostettava edelleen 500 000 euron edestä. Kunnan hallintoyksiköt ja kaikki lautakunnat ovat sitoutuneet tavoitteeseen ja toimivat aktiivisesti sen eteen, sanoo Hattulan kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Talouden tasapainottamispaketin kokonaisvaikutus kuluvalla valtuustokaudella on 3,9 miljoonaa euroa. Se saavutetaan pysyvillä ja pääosin rakenteellisilla muutoksilla.

Viime vuonna säästöä kertyi tasapainottamisohjelman tuloksena 620 000 euroa, kun aiemmin säästöksi oli arvioitu 580 000 euroa. Säästöä kertyi kaikilla toimialoilla eli hallinnossa, perusturvassa, sivistyspuolella ja teknisessä yksikössä.

Kunnan toimintaa uudistetaan parhaillaan, ja tasapainotustyössäkin hyödynnetään henkilöstöpuolella viime vuonna käynnistetty Nasta-toimintamalli.

Se tähtää kunnan toiminnan kehittämiseen henkilöstölähtöisesti esimerkiksi erilaisten kokeiluiden kautta. Myös kuntalaisilta toivotaan ideoita ja ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on löytää työympäristöä, työhyvinvointia ja toimintatapoja parantavia ratkaisuja, jotka samalla pienentäisivät kustannuksia. HÄSA

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic