Kanta-Häme

Terveysaseman urakat jaettiin Hattulassa – Putkiurakka jouduttiin arpomaan

Hattulan uusi terveysasema nousee entisen kunnanviraston paikalle Parolaan. Havainnekuva.

Hattulaan rakennettavan uuden terveysaseman urakat on jaettu. Tekninen lautakunta päätti urakoista tiistaina.

Lautakunnan kokouksessa jouduttiin turvautumaan arvontaan, sillä putkiurakasta oli tehty kaksi samansuuruista tarjousta, jotka olivat halvimmat.

Terveysaseman pääurakoitsijaksi valittiin Tammelan Tasorakennus oy, jonka tarjous oli hieman alle 3 miljoonan euron suuruinen.

Pääurakasta tuli kaikkiaan seitsemän tarjousta, joista yksi jouduttiin hylkäämään, sillä se ei täyttänyt kaikkia tarjouspyynnön valintaperusteita.

Putkiurakoitsijaksi valittiin arvonnan perusteella Vesijohtoliike Järviset oy. Samansuuruisen tarjouksen eli 345 000 euroa oli tehnyt myös Are oy.

Molempien yritysten edustajat oli kutsuttu kokoukseen seuraamaan arvontaa. Putkiurakasta tuli kaikkiaan neljä tarjousta.

Sähköurakoitsijaksi valittiin Are oy, jonka tarjous oli 335 400 euroa. Ilmanvaihto- ja automaatiourakan tekee Vesijohtoliike Järviset oy, jonka tarjous oli 216 000 euroa.

Sähköurakasta tuli kuusi tarjousta ja ilmanvaihto- ja automaatiourakasta viisi tarjousta.

Tarjousten perusteella terveysaseman kokonaisurakkahinta on 3,9 miljoonaa euroa. 1 550 neliön suuruisen uudisrakennuksen kustannusarvio oli 4,5 miljoonaa, eli saadut tarjoukset alittavat arvion 600 000 eurolla. HÄSA

 

Päivitetty kello 19.00. Korjattu virheellinen urakkasumma.