Kanta-Häme

Terveysasemat trimmataan kilpailuun

Kanta-Häme valittiin mukaan valmennukseen.
Viipurintien ja Tervakosken sekä Riihimäen terveysasemat aloittavat ensimmäisinä Sitran valmennuksen uuteen kilpailutilanteeseen.

Kanta-Häme on päässyt mukaan Huomisen terveyskeskus -valmennukseen, jossa tavoitteena on vahvistaa julkisten terveyskeskusten kilpailukykyä avoimilla markkinoilla.

Sitran rahoittamaan valmennukseen haki Kanta-Hämeen maakunta- ja sote-uudistusta valmisteleva Oma Häme yhdessä maakunnan terveyskeskusten kanssa.

Sitra valitsi hakemusten perusteella valmennukseen kaksi maakuntaa, Lapin ja Kanta-Hämeen.

Ensimmäisessä vaiheessa valmennukseen tulevat mukaan Hämeenlinnasta Viipurintien terveysasema, Janakkalasta Tervakosken terveysasema ja Riihimäen terveysasema.

Hanketta on tarkoitus jatkaa siten, että vuoden 2020 loppuun mennessä valmennuksessa ovat olleet mukana kaikki Kanta-Hämeen terveysasemat.

– On hienoa, että maakuntamme valittiin mukaan valmennukseen. Tästä alkaa matka kohti uudenlaista terveysasemien toimintakulttuuria. Tavoitteina ovat entistä asiakaslähtöisemmät palvelut ja toimiminen kilpailuilla markkinoilla, toteaa projektipäällikkö Auli Anttila Oma Hämeestä. HÄSA