Kanta-Häme

Terveyskeskuksen tilasuunnitelma jäi pöydälle

Terveyden ja toimintakyvyn lautakunta ei purematta niellyt virkamiesesitystä pääterveysaseman tilasuunnitelmasta. Neljän seuraavan vuoden aikana toteutettavaksi aiotut remontit ja toimintojen siirrot lykkääntyvät nyt ainakin muutamalla kuukaudella, sillä lautakunta jätti suunnitelman pöydälle odottamaan lisäselvityksiä.

Koska kyseessä oli lautakunnan tämän vaalikauden viimeinen kokous, suunnitelmasta päättäminen jää vuodenvaihteen jälkeen valittavalle uudelle lautakunnalle.

Miten käy Ojoisten …ja Idänpään?

Tiistain kokouksen vetänyt terveyden ja toimintakyvyn lautakunnan varapuheenjohtaja Antti Korpimaa (kok.) kertoo, ettei tilasuunnitelmassa sinänsä ollut mitään vikaa.

– Meille jäi kuitenkin sellainen tunne, että se oli valmisteltu aika nopeasti. Se jätti sen verran kysymysmerkkejä ilmaan, ettemme halunneet tehdä 2,5 miljoonan euron remonttiratkaisua vielä ihan näillä tiedoilla, Korpimaa sanoo.

Hän viittaa muun muassa pääterveysasemalle muuttaviin tahoihin kuten Työsykkeeseen, mielenterveyspalveluihin sekä mahdollisesti Livingroomiin.

– Näillä ratkaisuilla jätettäisiin avoimeksi Ojoisten ja Idänpään terveysasemien kohtalo. Ne on ollut kuitenkin suunnitelmissa mahdollisesti siirtää pääterveysasemalle. Tämän jälkeen ainakaan meidän ymmärryksen mukaan niitä ei voi sinne enää siirtää, Korpimaa toteaa.

Lykkääntyykö …kanavamalli?

Tilaajaylilääkäri Markku Nurmikari ei osannut vielä tuoreeltaan keskiviikkona sanoa, mitä lykkäyspäätös tarkoittaa esimerkiksi kanavamallin käyttöönotolle. Tilasuunnitelman mukaan Vanajajaveden terveysaseman sekä henkisen hyvinvoinnin palvelujen piti muuttaa alkuvuodesta yhtenäisiin kanavamallin käyttöön tuleviin tiloihin.

– Sitä on nyt arvioitava, onko toiminnalliset muutokset silti mahdollista toteuttaa. Kyllähän siellä on kuitenkin huoneet olemassa, Nurmikari pohtii.

Hän muistuttaa, ettei lautakunta kyseenalaistanut tilasuunnitelman sisältöä.

– Lähinnä toivottiin vielä vähän perusteellisempaa valmistelua ja selkeämpiä perusteluja. Ei sitä siinä hengessä käsitelty, ettei suunnitelmaa toteutettaisi, Nurmikari sanoo.

Valtuusto nimeää uudet lautakunnat tammikuussa, joten ne voivat aloittaa työnsä aikaisintaan tammi-helmikuun vaihteessa. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020