Kanta-Häme

Terveyskeskuksille kiitettäviä arvosanoja

Sekä Janakkalan että Hattulan terveyskeskukset saivat erittäin hyviä kouluarvosanoja viimeisimmässä asiakastyytyväisyyskyselyssä.

Kyselyyn saivat vastata ihmiset, jotka asioivat terveysasemilla tietyn viikon aikana viime lokakuussa. Janakkalassa kyselyyn vastasi 124 henkilöä, Hattulassa 159.

– Kyselyn toteuttaa Tampereen yliopisto koko Tampereen erva-alueella. Se toteutetaan kahden vuoden välein, sanoo Janakkalan ja Hattulan terveydenhuoltoalueen ylilääkäri Virpi Kröger.

– Janakkala ja Hattula saivat paljon kiitettäviä arvosanoja. Janakkalalaisten antamat arvosanat olivat hieman korkeampia kuin hattulalaisten, Kröger kertoo.

Janakkalalaiset antoivat parhaat arvosanat (9,8) kysymyksiin: ”Tuntuiko teistä, että asioitanne käsiteltiin luottamuksellisesti?” ja ”Tehtiinkö hoitoanne koskevat päätökset yhdessä kanssanne?”

Hattulalaisten antamista arvosanoista parhaat (9,5) koskivat niin ikään luottamuksellisuutta sekä sitä, että vastaanotolla potilaalle oli annettu tarpeeksi aikaa.

Kyselyssä oli myös osio, jossa sai vastata, oliko tietyistä väittämistä esimerkiksi täysin samaa mieltä vai jokseenkin eri mieltä.

”Palvelu oli niin hyvää, että voin kehua sitä perheelleni ja ystävilleni.” Täysin samaa mieltä oli 69,6 prosenttia janakkalalaisista vastaajista ja 71,7 prosenttia hattulalaisista.

44,8 prosenttia janakkalalaisista vastaajista ilmoitti tapaavansa terveysasemalla yleensä saman lääkärin. Hattulalaisilla prosenttiosuus oli 53,46.

Kun samanlainen kysymys esitettiin koskien hoitajia, janakkalalaisista vastaajista 53,6 prosenttia ja hattulalaisista 35,22 prosenttia ilmoitti tapaavansa vastaanotolla yleensä saman terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan.

Kysymykseen, saiko asiakas valita itse kenen vastaanotolle tuli, janakkalalaisista vastasi myöntävästi 24,8 prosenttia ja hattulalaisista 50,94 prosenttia. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic