Kanta-Häme

Terveyskeskusmaksuihin roimat korotukset

Avoterveydenhuollon maksuihin on tulossa selvät korotukset ensi vuoden alussa. Eniten taksoja korottaa Hattula, joka hinaa taksat asetuksessa määriteltyjen enimmäistaksojen mukaisiksi. Korotusprosentti Hattulassa on 24.

Hämeenlinna ja Janakkala korottavat taksojaan hillitymmin: Hämeenlinna 15 prosenttia ja Janakkala 12 prosenttia.

Hämeenlinnan ja Janakkalan taksat ovat korotusten jälkeen monin paikoin euromäärältään täysin samat. Esimerkiksi terveyskeskuskäynti maksaa molemmissa kunnissa 18,85 euroa. Hattulalainen sen sijaan maksaa lääkärikäynnistään 20,90 euroa.

Käyntimaksut maksetaan kolmelta ensimmäiseltä käynniltä. Sen jälkeen maksua ei peritä.

Hammashuollon osalta korotukset eivät tule voimaan vielä vuoden alusta, vaan vasta sitten, kun Hämeenlinnan ja Riihimäen seudun sekä keskussairaalan Effica-tietokannat on yhdistetty.

Sekä Janakkalassa että Hattulassa kunnanvaltuustot päättivät ensi vuoden budjettia käsitellessään asiakasmaksujen hinnankorotusprosenteista. Tarkemmat korotuspäätökset teki Janakkalan perusturvalautakunta kummankin kunnan osalta tiistaina.

Myös Hämeenlinnassa korotuspäätöksen teki valtuusto, ja terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta päätti taksoista viime viikolla. HäSa

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic