Kanta-Häme

Terveyspalvelut menevät nettiin

Suomalainen terveydenhuolto ei ole kehityksen etunenässä sähköisten palvelujen tarjoamisessa kansalaisille.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Seppo Ranta muistutti torstaina THL:n seminaarissa, että esimerkiksi Yhdysvalloissa, Espanjassa ja Britanniassa sähköiset palvelut ovat huomattavasti pitemmällä.

Muualla on mahdollista tutustua omiin potilastietoihin turvatun nettiyhteyden kautta tai vaikkapa vertailla sairaaloita ja lääkäreitä eri mittareilla.

Ranta painotti, että sähköisten palveluiden kehittämisessä tarvitaan yhteistyötä, avoimuutta, innovatiivisuutta ja dynaamisuutta, jotta.

THL on kevään kuluessa aloittamassa maksuttomia verkkopalveluita, joiden tavoitteena on jakaa kansalaisille terveystietoa sekä ohjata heitä omahoidossa ja oman tilan arvioinnissa.

Pyrkimyksenä on, että Palveluvaaka.fi- ja Omahoitopolut.fi -palvelut tuovat kansalaisille ja terveydenhuollon ammattilaisille jo huomattavasti enemmän mahdollisuuksia toimia etänä sähköisesti.

Palveluissa on tarjolla mm. testejä, joilla voi mitata vaikkapa diabetesriskiään. Jos se osoittautuu korkeaksi, kansalainen saa ohjeet, mihin ja miten voi hakeutua esimerkiksi diabeteshoitajan vastaanotolle. On myös mahdollisuus tallentaa omia terveystietojaan.

Palvelut otetaan käyttöön kevään kuluessa. Ne on tarkoitus laajentaa koko maahan. Myös palveluvalikoima laajenee aikaa myöten. Häsa

Päivän lehti

9.4.2020