Kanta-Häme

Terveystalolla kova kasvu

– Toiminta kasvaa. Työterveys- ja yksityisten lääkäripalvelujen kysyntä kasvaa, Terveystalon Hämeenlinnan yksikönjohtaja Juha Myllykangas sanoo.

Terveystalon oli laajennettava Hämeenlinnan toimitilojaan 150 neliöllä. Yrityksellä on nyt vajaan 800 neliön tilat Hämeenlinna torin laidalla.

– Yksityisten lääkäripalvelujen käyttö kasvoi 20 prosenttia alkuvuonna viime vuodesta. Se on iso luku, Myllykangas sanoo.

Terveystalon Hämeenlinnan yksikön liiketoiminnasta valtaosa on kuitenkin työterveyspalveluja. Niidenkin kysyntä kasvaa jatkuvasti.

– Hämäläiset ovat hitaita löytämään. Olemme toimineet Hämeenlinnassa seitsemän vuotta, Myllykangas laskee leikkiä.

Henkilöstöä lisää koko ajan

Terveystalolla on parikymmentä työntekijää Hämeenlinnassa. Lisäksi liki 50 lääkäriä käy yrityksen tiloissa pitämässä vastaanottoa. Myllykangas odottaa yksikön täydentävän palveluaan vielä joidenkin erikoisalojen lääkäreillä.

– Henkilökunta on koko ajan kasvussa. Olemme pystyneet kasvattamaan henkilökuntaa, kun kysyntä on kasvanut.

Yksityiset terveyspalvelut kasvavat niin nopeasti, että voi kysyä, kuinka kauan tällainen kasvu voi jatkua.

– Kyllä vain näyttää siltä, että kasvu jatkuu. Siivu kaikista terveyspalveluista voi olla nykyistä suurempi.

Kun markkinat kasvavat, kaikki suuret yksityiset terveyspalveluyritykset kasvavat.

– Kilpailu on kovaa, mutta me menestymme. Olemme nyt Hämeenlinnassa työterveyspalvelujen ykkönen, Myllykangas vakuuttaa.

– Kilpailemme laadulla, saatavuudella ja brändillä. Asiakastyytyväisyys on tärkeä asia.

Hyödyt on osoitettava

Kun työntekijä saa nopeasti hoidon ja tulee terveeksi, hän palaa nopeasti myös takaisin työhön. Kun sairaslomat lyhenevät, työnantaja ja yhteiskunta hyötyvät.

– Meidän on osoitettava työnantajille, että toiminta on hyödyllistä. Työnantajat ovat ymmärtäneet, että nopea paluu töihin on heidän etunsa.

– Hyvät työterveyspalvelut myös ehkäisevät ennenaikaista eläköitymistä.

Myllykangas uskoo, että yksi syy Terveystalon hyvään menestykseen työterveyspalveluissa on valtakunnallisuus. Terveystalolla on Suomen kattavin toimipaikkojen verkko. Useissa toimipaikoissa toimivat yritykset voivat siten ostaa palvelut yhdeltä luukulta.

Työterveyspalveluja myydään työnantajille, mutta Myllykangas pitää terveyspalveluissa erittäin tärkeänä, miten potilas ymmärtää annetut ohjeet.

– Potilaalle on tarkkaan selvitettävä, mistä on kysymys. Viestintä on tärkeää, koska aina ei tulla ajatelleeksi, miten potilas ymmärtää sanoman.

Myllykangas sanoo, että yksityispotilaista kaikkien ryhmien määrät ovat kasvaneet. Viime aikoina erityisen paljon on kuitenkin kasvanut vanhuspotilaiden määrä. Merkitykseltään suuri joukko ovat ortopedian asiakkaat.

– Teemme Hämeenlinnassa pieniä kirurgisia toimenpiteitä, emme kuitenkaan leikkauksia. Niitä ei tehdä, koska Terveystalolla on tarjota leikkauksia lyhyen matkan päässä muun muassa Tampereella ja Helsingissä. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic