Kanta-Häme

Tiedätkö leikin, jota eivät muut juuri tunne? – Ilmoita se MLL:n kokoamaan Leikkipankkiin

Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää Uuden Leikin Kilpailun.
Leikki on lasten työtä, sanotaan. Auta lapsia "työvälineiden" hankkimisessa ilmoittamalla uusi leikki Leikkipankkiin. Kuva: Terho Aalto
Leikki on lasten työtä, sanotaan. Auta lapsia "työvälineiden" hankkimisessa ilmoittamalla uusi leikki Leikkipankkiin. Kuva: Terho Aalto

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) järjestämässä Uuden Leikin Kilpailussa tavoitteena on täydentää MLL:n netistä löytyvää Leikkipankkia sellaisilla leikeillä, joita siellä ei vielä ole esillä.

Leikkipankki.fi on kaikille avoin nettisivu, jossa on tällä hetkellä lähes 900 leikkiä.

Sieltä puuttuvien leikkien saamiseksi pankkiin MLL haluaa aktivoida tavallisia kansalaisia yhdessä työstämään Leikkipankkia. Tavoitteena on saada yhteistyöllä talletettua 1 000 leikkiä pankkiin. Uuden Leikin Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2018.

– Kilpailu sai viime vuonna hyvän vastaanoton ja sen jälkeen Leikkipankin suosio on kasvanut kohisten. Nettisivustolla vierailee keskimäärin 40 000 kävijää kuukaudessa, ja he varmasti tietävät paljon sellaisia leikkejä, joita pankissa ei vielä ole. Haluamme saada nämä leikit mukaan Leikkipankkiin, jotta se kattaisi mahdollisimman hyvin tämän hetken leikkisuosikit, koordinaattori Eevamaija Paljakka sanoo.

 

Leikkipankki on osa Leikkipäivä-ohjelmaa, joka nostaa leikin merkitystä esiin ja innostaa ihmisiä leikkiin ympäri vuoden.

Kilpailuun voi osallistua Leikkipankin verkkosivuilla. Ensin tulee tarkistaa Leikkipankin haulla, löytyykö mielessä oleva leikki jo pankista. Jos ei, kirjaudu sisään Leikkipankkiin, kirjoita leikin tiedot ja jätä yhteistietosi.

Uuden Leikin Kilpailu on kaikille avoin. Kilpailuaikaa on 3.11. asti. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta 50 euron arvoisia leikkituotepaketteja.

– Leikki on lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen elinehto, mutta leikki ja leikkisyys ovat tärkeitä kaikenikäisille. Leikkisyys on meihin ihmisiin sisäänrakennettu ominaisuus, jota olisi hyvä saada toteuttaa ja tuoda esiin mahdollisimman paljon. Leikki lisää luovuutta ja ruokkii mielikuvitusta Paljakka sanoo.

 

MLL:n Leikkipankki löytyy osoitteesta www.leikkipankki.fi HäSa