fbpx
Kanta-Häme

Tienpenkat puhtaiksi talkoilla

Talkoohenki elää vahvana Lammilla, ainakin jokakeväisissä ympäristötalkoissa.

Kirkonraitilla ja yhdeksässä muussa kylässä järjestettiin tällä viikolla perinteiset ympäristötalkoot, joissa jätesäkein varustautunut talkooväki keräsi pahimmat roskat teiden varsilta, puistoista ja leikkikentiltä. Roskia keräämässä on viikon aikana ollut parisen sataa vapaaehtoista.

Kirkonkylän talkoisiin torstaina osallistui pari–kolmekymmentä henkilöä, jotka ilman sen tarkempaa ohjausta levittäytyivät taajamaan jokainen mielensä mukaan.

– Kotiin päin, mutta poikkean varmaan jossain muuallakin matkan varrella, oli toistakymmentä kertaa roskatalkoisiin osallistuneen Reijo Parviaisen suunnitelma.

Parviainen mätti keväisin pintaan puskevalla kiukulla jätesäkkiinsä roskaa maahan tallatuista tupakantumpeista ojaan lennähtäneeseen pölykapseliin.

– Ärsyttää, kun roskat tulevat näkyviin. Yleisimpiä ovat tupakantumpit, karkkipaperit ja liiskaantuneet kaljatölkit, varsinkin Viron tuliaisina tuodut. Maanteiden varsilla näkyy myös telkkareita ja tietokoneita.

Parviainen arvioi lammilaisten aktiivisuuden talkoohommissa olevan lähes kiitettävällä tasolla.

– Hyvin tämä näyttää väkeä kiinnostavan, yhtenä vuonna olivat myös maahanmuuttajat kovasti mukana. Homma toimii, kun jokainen katsoo itselleen tärkeää kävelyreittiä.

Menot