fbpx
Kanta-Häme

Tierempat edistyvät Hämeenlinnassa - Vanajantie on perjantaihin saakka suljettu

Jo pitkään remontissa olleen Vanajantien asfaltointi alkaa tänään keskiviikkona. Tie on suljettu liikenteeltä ja se avataan viimeistään perjantaina iltapäivällä neljältä.

Tie suljetaan Paasikiventien ja Kantolantien väliseltä osuudelta, ja liikenne ohjataan kiertämään Viipurintien ja Kymppitien kautta.

Asfaltointi ei vaikuta kevyen liikenteen järjestelyihin.

Muita tällä hetkellä remontissa olevia kohteita ovat esimerkiksi Loimalahdentien risteys, Vanajaveden vesistösilta ja moottoritien sillat Brahenkadulla ja Lahdensivuntiellä.

Hämeenlinnan kaupungin tilaajapäällikön Eija-Liisa Dahlbergin mukaan kaikki tieremontit ovat edenneet suunnitelluissa aikatauluissaan.

Loimalahdentien ja Aleksis Kiven kadun risteyksen remontti aloitettiin jo keväällä, ja sen on tarkoitus valmistua syyskuun loppuun mennessä.

Remontilla halutaan helpottaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumista. Suurimmat muutokset ovat liikennevalo-ohjauksen rakentaminen, oikealle Loimalahdentielle kääntyvän kaistan rakentaminen ja uusi alikulku.

– Vanha alikulku on ahdas ja huonosti valaistu, Dalhberg toteaa.

Urakkaan kuuluvat myös vesijohto- ja jätevesiviemäriverkoston työt sekä sähkö- ja tietoliikenneverkon rakennustöitä.

Dahlbergin mukaan näkyvämpiä muutoksia alkaa syntyä, kun uusi alikulku on saatu rakennettua.

Vanajaveden vesistösillan peruskorjaus on edennyt aikataulussaan. Sen on tarkoitus valmistua lokakuussa. Kaupunki on pyrkinyt tekemään väliaikaisista liikennejärjestelyistä mahdollisimman jouhevia.

Brahenkadun ja Lahdensivuntien moottoritiesiltojen korjaamisesta vastaa ely-keskus. Nopeusrajoituksia on laskettu siltatöiden takia, ja liikenteen sujumista valvotaan jatkuvasti.

Lahdensivuntien remontti valmistuu kesän aikana, ja Brahenkadun siltatöiden pitäisi valmistua loppukesästä.

Torstaina alkava lentopallotapahtuma Power Cup vaikuttaa myös osaltaan liikennejärjestelyihin Hämeenlinnassa.

Torstaina illalla torilla järjestettävien avajaisten ajaksi keskustassa suljetaan liikenteeltä Sibeliuksen- ja Palokunnankadun risteys, Hallitus- ja Rauhankadun risteys sekä Raatihuoneenkadun ja Rauhankadun risteys.

Linnankatu suljetaan liikenteeltä kokonaan. Paikallisliikenteen bussit kulkevat avajaisten ajan poikkeusreittiä.

Power Cup kestää sunnuntaihin saakka, ja koko tuona aikana liikennettä rajoitetaan Hämeenlinnan Urheilupuiston alueella.

Pysäköintiä rajoitetaan torstain ja sunnuntain välisenä aikana Pullerin alueella. HÄSA

Menot