Kanta-Häme

Tieto koulu-uhasta levisi WhatsApp-viesteissä – kolme tyttöä kiinni Riihimäellä

Hämeen poliisi tutkii mahdollista kouluun liittyvää uhkaa Riihimäellä. Poliisi tutkii sitä törkeänä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna.

Poliisi sai viime viikolla ilmoituksen mahdollisesta uhasta ja teki kotietsintöjä. Se otti kiinni kolme alaikäistä tyttöä kiinni viime torstaina.

Riihimäen kaupungin sivistystoimenjohtaja Esa Santakallio sanoo, että tiistaina yksi huoltajista sai tietoonsa uhasta ja tutkinnasta kertovan WhatsApp-viestin.

– Hän otti yhteyttä näkemästään pikaviestistä lapsensa kouluun ja koulu tietysti virastoon. Olimme yhteydessä poliisiin ja lähetimme huoltajille ja henkilökunnalle nopeasti tiedotteen. Muilta osin olemme huhujen varassa, joilla ei mielestäni ole painoarvoa. Ne leviävät lasten ja nuorten joukossa kulovalkean tavoin. Odotamme poliisitutkinnan valmistumista.

Santakallion mukaan huhussa on mainittu kolme perusopetuksen koulua. Riihimäellä on kahdeksan alakoulua ja kolme yläkoulua.

Hän antaa kiitosta poliisille.

– Poliisi on tarttunut vakavasti käsittääkseni puheen asteella olevaan asiaan, ja voimme turvallisin mielin käydä koulua. Jos kyseessä olisi turvallisuusuhka, poliisi olisi ottanut meihin yhteyttä ja ohjeistanut esimerkiksi valmiustason nostosta.

Hämeen poliisin tiedotteen mukaan tyttöjen epäillään suunnitelleen hyökkäystä kouluun Riihimäellä. Heidän hallustaan ei ole löytynyt aseita tai räjähteitä. Kaksi epäillyistä on tällä hetkellä vangittuina ja kolmas on toisen viranomaisen huostassa.

Poliisi on antanut koululle tiedon asiasta, ja koulu on itse tiedottanut oppilaiden vanhemmille. Esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei kerro tässä vaiheessa tapauksen yksityiskohdista.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic