fbpx
Kanta-Häme

Tieto tuo yhteen

– Olen jo kättelyssä ilahtunut ihmisten avoimuudesta ja ystävällisyydestä, sanoi kansainvälisen opetusalan ryhmän mukana Hämeenlinnaan maanantai-iltana tutustunut luxemburgilainen Christiane Hoffmann.

Hän on mukana kansainvälisessä eri opetusalojen ryhmässä, jossa edustajia on kahdestatoista maasta eripuolilta Eurooppaa. Edustettuina ovat muun muassa Romania, Malta, Kreikka, Saksa, Iso-Britannia.

– Tavoitteenani on kerätä tietoa ja vinkkejä koulutuksen uudistamiseen ja alan yhteisiin haasteisiin niin täältä suomalaisesta ammatillisesta opettajakorkeakoulusta kuin ryhmän muilta jäseniltä, sanoo taidealojen ammatillista koulutusta tarjoavan Chamber & Crafts oppilaitoksen johtajana toimiva Hoffmann.

Kansainvälinen joukko tutustui toinen toisiinsa ja eri maiden historiaan maanantai-iltana Hämeenlinnassa tekemällään kävelykierroksella.

Hamkin koulutuspäällikön Sanna Ruhalahden mukaan Hamkin ammatillinen opettajakorkeakoulu valikoitui vierailukohteeksi kansainvälisesti tunnettuna oppilaitoksena.

Laatukoulutusta tutuksi

Kansainvälisellä vierailulla halutaan tehdä tunnetuksi suomalaista laatukoulutusta ja edistää koulutusvientiä, yhteistyöprojektit ovat aluillaan Brasiliaan ja Vietnamiin.

Viikon aikana vierailla on mahdollisuus opiskella Hamkin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa eri aihealueita, kuten suomalaista erityisopetusjärjestelmää, oppilaanohjausta ja huippuosaamista. Lisäksi ryhmän jäsenet verkottuvat keskenään ja tuovat vuorovaikutteisesti tietoa maittensa vastaavista käytännöistä.

Hankkeessa on mukana kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio edistämiskeskus CIMO.

CIMO toteuttaa vaihto-, harjoittelu- ja apurahaohjelmia ja vastaa Euroopan unionin koulutus- ja nuoriso-ohjelmien kansallisesta toimeenpanosta sekä Kulttuuri- ja Kansalaisten Eurooppa -ohjelmien tiedottamisesta. Lisäksi CIMO edistää Suomen kielen ja kulttuurin opetusta ulkomaisissa yliopistoissa. (HäSa)

Menot