Kanta-Häme

Tietoa työkokeilupaikoista Mahdollisuuksien markkinoilla

Hämeenlinnan kaupunki järjestää 26. maaliskuuta Mahdollisuuksien markkinat, joilla kerrotaan työkokeilusta ja kaupungin työkokeilupaikoista.

Työkokeilu TE-hallinnon toimenpiteenä on ollut käytössä jo aikaisemminkin, mutta se välttämättä ei ole kaikille tuttu tapa tutustua työelämään. Tilaisuuden tavoitteena onkin lisätä myös työnhakijoiden tietoisuutta mahdollisuudesta päästä työkokeiluun.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Paikalla ovat TE-toimiston asiantuntija, Työn paikka -hankkeen työhön valmentajat ja Hämeenlinnan kaupungin työkokeilukoordinaattorit.

Kaupunki lisäämässä työkokeilupaikkoja

Hämeenlinnan kaupungilla on aloittanut alkutalvesta kaksi työkokeilukoordinaattoria, jotka ovat markkinoineet kaupungin eri työpaikoille mahdollisuutta ottaa työkokeilija tutustumaan työpaikalla oleviin tehtäviin.

Markkinointityö alkaa pikku hiljaa tuottaa tulosta, ja www.tyonpaikka.fi -sivustolle ilmoitetaan kevään aikana lisää uusia paikkoja. Hämeenlinnan kaupungin kaikki työkokeilupaikat ovat jatkossa löydettävissä tältä sivustolta.

Sivusto on perustettu osana Työn paikka -kuntakokeiluhanketta, jonka tavoitteena on rakennetyöttömyyden alentaminen ja pitkäaikaistyöttömien työllistymisen tukeminen.

Aikaisemmin esimerkiksi työkokeilupaikkoja ei ole ilmoitettu avoimina paikkoina, vaan työkokeiluun hakeutuvat henkilöt ovat itse hakeneet niitä eri organisaatioista ja yrityksistä. Palvelusta toivotaankin merkittävää helpotusta työttömien työnhakijoiden ja työllistämistä edistävien paikkojen kohtaamiseen.

Työkokeilun kautta uusille urille

Työkokeilun tavoitteena on lisätä työttömien henkilöiden mahdollisuutta päästä kokeilemaan uusia työtehtäviä tai uutta toimialaa ja tukea työttömän paluuta työmarkkinoille.

Työkokeilussa ei olla työsuhteessa työnantajaan, joten työkokeilun ajalta ei makseta palkkaa. Työtön saa kuitenkin työkokeilun ajalta normaalia työttömyystukea.

Työkokeiluun hakeutumisesta ja työkokeilupaikkojen ilmoittamisesta löytyy lisätietoja ja ohjeita osoitteesta www.tyonpaikka.fi. (HäSa)

Mahdollisuuksien markkinat to 26.3. klo 11–15, Kastellin aula, Raatihuoneenkatu 9–11.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic