Kanta-Häme

Tietoiskut opastavat kädestä pitäen

Tapetointi on helpoimmillaan vuodan nostamista suoraan rullalta liisteröityyn seinään. Virhe, jonka aloittelija remonttireiska Jorma Piisisen mukaan useimmiten tekee, on liian paksu liisteri.

– Tapetointi on pitkälle asenteesta kiinni, eli onnistuu aloittelijaltakin, Piisinen kannustaa.

Hän vinkkaa käyttämään sivuvaloa tarkasteltaessa tapetin oikeaa asettumista paikoilleen. Sivuvalo paljastaa myös mahdolliset vuodan alle jääneet ilmakuplat.

Viikonloppuna Ritariareenassa järjestettävillä rakentamiseen ja asumiseen keskittyvillä erikoismessuilla on järjestäjän mukaan pyritty entisestään antamaan tilaa ja aikaa tietoiskulle ja työnäytöksille. Tapahtumassa on myös haluttu välttyä siltä, että se pitäytyisi vain raavaissa miesten töissä. Esittely- ja tietoiskuissa ovatkin sijaa saaneet sisustusalan ammattilaiset.

– Esittelyt ja työnäytökset tapahtuvat heti sisääntuloväylän tuntumassa, katsomotilassa, kertoo messupromoottori Pertti Siivonen tapahtumaa järjestävästä Suomen Messupromoottoreista.

Jäähallia Siivonen kiittää puitteiltaan parhaaksi mahdolliseksi, vaikka tapahtuma on tällä kertaa jouduttu tiivistämään yhteen tilaan, Ritariareenaan.

– Paikat on loppuunmyyty, tulijoita olisi ollut enemmänkin. Parikymmentä yritystä jouduimme jättämään pois. Toisessa hallissa on vielä täysi talvi, joten sinne ei messuosastoja voinut ajatellakaan, Siivonen pahoittelee. Jäätä tarvitsevat vielä kiekkoilijat.

Uutta ilmettä kehiin

Uutta ilmettä messuille ja niiden ylöspanoon kaipaa yleisöjoukosta tavoitettu Pekka Tjurin.

Tapahtumaa virkistäisi hänen mukaansa, jos sisällössä keskityttäisiin rajattuun kohderyhmään. Nykyistä mallia, makupaloista erikoisrakentamiseen Tjurin pitää turhan laajana haarukkana.

– Viesti pitäisi onnistua sisäistämään valitulle kohderyhmälle, se tarkoittaa myös vahvaa mainontaa ennen ja jälkeen tapahtuman.

Vinkistä kiinni ottanut Pertti Siivonen lupaa, ettei järjestäjä kangistu kaavoihin.

– Yleisöltä tulleet viestit ja toiveet otetaan vakavasti, idea on miettimisen arvoinen, Pertti Siivonen toteaa.

Miehellä itselläänkin on visio isosta osastosta, joka keitaan lailla voisi palvella messuvieraita monin eri tavoin. Tällä kertaa siitä vielä luovuttiin tilapulan vuoksi.

Kotiin ja rakentamiseen keskittyvät messut järjestetään Hämeenlinnassa nyt kolmannen kerran. Yrityksiä tapahtumassa on mukana yli kahdeksankymmentä. Näytteilleasettajia on sisätilojen lisäksi hallin ulkopuolella. (HäSa)

Rakenna, sisusta, asu -messut ja halliravintola Ritariareenassa on avoinna sunnuntaina kello 10–16.

Päivän lehti

15.8.2020