Kanta-Häme Hämeenlinna

Tiiriön toinenkin ramppi saa liikennevalot - Moottoritieltä Pälkäneentielle kääntyminen helpottuu lähivuosina

Moottoritien eteläpuolinen liittymä Tiiriössä nousi lähivuosien kärkihankkeeksi maakunnassa.
Moottoritien eteläpuolinen liittymä muutetaan valo-ohjatuksi lähivuosina. Muutoksen toivotaan sujuvoittavan liikennettä etenkin ruuhka-aikoina.

Tiiriö saa lähivuosina uuden liikennevalo-ohjatun risteyksen, kun Tiiriöntien ja moottoritien liittymä moottoritien eteläpuolella muutetaan valo-ohjatuksi.

Risteyksessä kohtaavat Tiiriöntien (kantatie 57 / Pälkäneentie) liikenne sekä moottoritieltä Tampereen suunnasta tuleva liikenne ja moottoritielle Helsingin suuntaan lähtevä liikenne.

Tiiriöntietä ajavilla on risteyksessä etuajo-oikeus, joten moottoritieltä tuleva ja sinne kääntyvä liikenne joutuvat usein odottamaan vuoroaan.


Moottoritien
pohjoispuolella Abc-huoltoaseman tuntumassa oleva vastaava liittymä on ollut liikennevalo-ohjattu jo pitkään.

Uudesta valoristeyksestä kaavaillaan pohjoisen risteyksen kaltaista.

 

Ely-keskus on nimennyt risteyksen yhdeksi vuosien 2021-2024 kärkikohteistaan maakunnassa.

– Valo-ohjaus tulee parantamaan liikenteen sujumista ja turvallisuutta. On helpompaa päästä kääntymään kantatielle 57, kun ei tarvitse odottaa sopivaa rakoa, johtaja Tuovi Päiviö Uudenmaan ely-keskuksesta sanoo.

Hanke on Päiviön mukaan ollut ely-keskuksen suunnitelmissa jo pitkään, mutta kiireellisemmät hankkeet ja tienpidon rahoituksen vähäisyys ovat lykänneet sitä useaan otteeseen. Nyt se on yksi maakunnan kärkihankkeista.

Risteyksen muuttamisen valo-ohjatuksi arvioidaan maksavan noin puoli miljoonaa euroa. Vielä ei tiedetä, milloin työt pääsevät alkamaan. HäSa

Päivän lehti

14.8.2020