Kanta-Häme Hämeenlinna

Tiiriöön tuleva tavaratalo Rusta kilpailee Tokmannin kanssa samoilla apajilla

Uudelle myymälälle haetaan poikkeamislupaa.
Tiiriön Prisma, Motonet ja Hankkija saavat uuden naapurin. Takumäenkujan varteen Hankkijan taakse on tulossa Rustan tavaratalo. Kuva: Pekka Rautiainen
Tiiriön Prisma, Motonet ja Hankkija saavat uuden naapurin. Takumäenkujan varteen Hankkijan taakse on tulossa Rustan tavaratalo. Kuva: Pekka Rautiainen

Tiiriön markettialueelle on tulossa uusi myymälä Hankkijan naapuriin. Tontille on suunnitteilla ruotsalaisen tavarataloketju Rustan uusi myymälä.

Osoitteessa Takumäenkuja 6 sijaitsevan tontin on hankkinut omistukseensa toimitila- ja teollisuusrakentamiseen erikoistunut Tekova oy.

– Lupa-asioiden etenemisellä on tietenkin vaikutusta aikatauluihin, mutta tarkoitus on, että Rustan myymälä avataan loppuvuodesta, kertoo myyntijohtaja Aleksi Peltokorpi Tekovasta.

Suunnitteilla on 2500 neliön suuruinen myymälä, johon Rusta tulee rakennuttajana ja rakentajana toimivan Tekovan vuokralaiseksi.

– Hankkeen kokonaisarvo on noin 4 miljoonaa euroa, Peltokorpi summaa.

Ruotsalainen Hong Kongin omistaja

Ruotsalainen Rusta on vuonna 1986 perustettu tavarataloketju, joka kaksi vuotta sitten hankki omistukseensa halpatavaraketju Hong Kongin.

Hong Kongia Tiiriöön ei kuitenkaan ole tulossa, sillä kaikki yrityksen uudet myymälät saavat nimikylttiinsä nimen Rusta. Sen tuotevalikoima on samantyyppinen kuin kilpailijansa Tokmannin. Myymälän tuotekategorioita ovat koti ja sisustus, tee se itse, vapaa-aika, kauneus ja terveys sekä puutarha.

Rustalla on yhteensä 140 Rusta- ja Hong Kong -tavarataloa Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa ja Suomessa. Rusta-nimen alle tulevista Hämeenlinna on Suomen ensimmäisiä. Ensimmäinen myymälä avataan syksyllä Raisioon.

Lupa kaupunginhallituksessa

Tontille on haettu poikkeamislupaa kiinteistösijoitustalo Toivo Liiketilat 2 oy:n nimissä. Maanantaina kokoontuvan kaupunginhallituksen päätösesitys on, että lupa myönnettäisiin. Sen lisäksi myymälälle on haettava normaali rakennuslupa.

Prisman parkkipaikalta katsoen Hankkijan myymälän taakse sijoittuva 7400 neliön tontti on pitkä ja kapea. Se sijaitsee teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueella, jolla on vireillä asemakaavamuutos tontin käyttötarkoitukselle. Yleiskaavassa alue on varattu paljon tilaa vaativan kaupan alueeksi.

Poikkeamislupa olisi voimassa kunnes asemakaavamuutos saa lainvoiman.

Suunnitelmien mukaan tontin Takumäenkujan puoleinen pää jää pysäköintialueeksi ja itse myymälä sijoittuu tontin takaosaan. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020