Kanta-Häme

Tiistai oli Janakkalassa surun päivä

Tervakosken yhteiskoulun rehtorin Petri Ojasen tapaturmainen kuolema järkytti monia. Koululla pidettiin yhteinen tilaisuus, ja kriisiapua oli tarjolla.

Tervakosken yhteiskoulu hiljentyi tiistaina muistelemaan yllättäen edesmennyttä rehtoriaan Petri Ojasta.

– Koko päivä mentiin poikkeusjärjestelyin. Pidimme aamupäivällä juhlasalissa yhteisen tilaisuuden rehtorin muistoksi. Nuorille annettiin päivän aikana mahdollisuus keskusteluun, kertoo kunnan sivistysjohtaja Jouni Wilpola.

Koululla oli käytettävissä koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja ja työterveyshoitaja, ja lisäksi paikalle saatiin Hyvinkään seudun mielenterveysseuran kaksi kriisityöntekijää. Kunnalla on kriisiavun saamisesta sopimus tämän yhdistyksen kanssa.

Myös Janakkalan seurakunnasta oli edustajia tukemassa kouluväkeä. Alkuillasta Tervakosken kirkko oli auki hiljentymistä varten.

Ojanen menehtyi maanantaina, ja asiasta tiedotettiin Wilman kautta niin Tervakosken koulun, yhteiskoulun kuin lukionkin oppilaiden huoltajille.

Tiistaina yhteiskoululla oli normaalia lyhyempi koulupäivä, minkä jälkeen henkilökunnalle pidettiin keskustelutilaisuus.

Suruliputus järjestettiin tiistaina sekä yhteiskoululla että kunnantalolla.

Tiistai-iltana yhteiskoululla oli alun perin tarkoitus pitää koko koulun yhteinen vanhempainilta, mutta se peruttiin ja siirrettiin myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

– Tervakosken kouluväelle on tarjolla kriisiapua jatkossakin, mikäli sille on tarvetta. Ei tällainen unohdu yhdessä päivässä, Jouni Wilpola sanoo.

Petri Ojanen, 52, oli syntyjäänkin janakkalalainen, ja hänet tunnettiin kunnassa pitkäaikaisena vihreiden valtuutettuna. Hän aloitti valtuustouransa vuonna 1996.

Kunnanhallituksen jäsen hän oli vuosina 2001–2012, ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja 2013–2014 ja jälleen viime vuodesta alkaen.

Hän ehti vaikuttaa myös Kuntaliiton valtuustossa.

Ennen rehtorin virkaa Ojanen työskenteli tietotekniikan suunnittelijaopettajana Vanajaveden opistossa.

Ojasen tilalle kunnanvaltuustoon nousee vihreiden 1. varavaltuutettu Eini Nurmi. HäSa