Kanta-Häme

Tiistain Tarinatuokio ikäihmisille Riihimäen taidemuseossa

Tiistain Tarinatuokiot ikäihmisille jatkuvat tänäkin vuonna Riihimäen taidemuseossa.

Tämän vuoden ensimmäinen tarinatuokio järjestetään tiistaina 31.1. kello 10–11.30, ja sen aiheena on Taiteilijoiden matkat.

Tarinatuokiossa tutustutaan Inari Krohnin ja Helene Schjerfbeckin teoksiin. Keskustelua jatketaan kahvikupposen äärellä taideteoksista ja niistä mieleen tulevista muistoista, tämän päivän maailmanmenosta ja muustakin.

Yhteinen juttutuokio on tarkoitettu ensisijaisesti ikäihmisille, mutta myös muille kiinnostuneille. Keskustelijana mukana ja tilaisuutta alustamassa on Riihimäen taidemuseon intendentti Katja Vuorinen-Parm.

Tarinatuokion yhteydessä on maksuton kahvitarjoilu ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tarinatuokiossa on mahdollisuus tutustua Inari Krohnin (s. 1945) näyttelyyn Lähellä ja kaukana sekä Helene Schjerfbeckin (1862–1946) Riihimäen taidemuseon kokoelmista koostettuun teoskokonaisuuteen.

Inari Krohnin näyttelyssä esitellään merkittävän uran kuvataiteilijana tehneen Krohnin tuotantoa kattavasti hänen uransa alkuvaiheista näihin päiviin saakka.

Esillä on öljy- ja akvarellimaalauksia, grafiikkaa sekä taiteilijakirjoja, yhteensä noin sata teosta taiteilijan uran kaikilta vuosikymmeniltä.

Krohnin teosten aihemaailma liikkuu 1970-luvun yhteiskunnallisen tiedostamisen ja solidaarisuutta kuvaavien töiden kautta interiööreihin, unimaailmoihin ja luontoaiheisiin. Kasvitieteilijän ja luonnontutkijan täsmällisyydellä muistiinmerkityt ja talletetut havainnot yhdistyvät Krohnin tuotannossa fantasiaan, unien maagisuuteen ja itämaisiin kuva-aiheisiin.

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic