Kanta-Häme

Tilaa tarvitsevat tulevat Tiiriöön

Tiiriön K-Citymarketin kiinteistössä voi pian tavata Myrtin.

Myrtti on uuden Petpower Maximum -eläintarvikeketjun outlet -liikkeen myymälävastaavan Sara Savolaisen 11-kuukautta vanha hännänheiluttaja, joka silloin tällöin piipahtaa liikkeessä, tosin enimmäkseen se oleilee myymälän takatiloissa.

Myrtin myötä Tiiriön lemmikkieläinliikkeiden kilpailu kiristyy entisestään. Laajentumista hakeva Petpower Maximum -ketju avasi torstaina uuden myymälän Tiiriöön.

– Hämeenlinnan seutu on kehityskelpoinen talousalue, ja tämä on hyvä kauppapaikka, sanoo Salon myymälästä Hämeenlinnaan siirtynyt Savolainen.

Myymäläketjun taustalla on aikoinaan Musti & Mirri -ketjun perustanut ja myynyt Matti Varpula. Varpula perusti Petpower-ketjun muutama vuosi sitten maahantuontiyritykseksi, mutta nyt yhtiö on avannut suuria outlet-myymälöitä pienempien erikoisliikkeidensä lisäksi.

Tiiriössä avatun kaltaisia outlet-myymälöitä on toistaiseksi ollut Turussa ja Salossa. Varpulan mukaan ketju pyrkii avaamaan ensi vuoden aikana kolme uutta myymälää eri puolelle Suomea sitä mukaa kuin sopivia liiketiloja löytyy.

– Tämä perustuu siihen, että menemme hinta edellä. Ostamme isoja eriä, sanoo Varpula.

Petpower Maximumin näkökulmasta Tiiriö on otollinen kauppapaikka, ja se oli Varpulalle tuttu jo Mustin ja Mirrin ajoilta.

Linnan Kehityksen myötävaikutuksella liike sai itselleen suotuisat tilat Citymarketin kiinteistöstä. Samassa rakennuksessa ovat liikkeet myös vaihtuneet, ja suurimpana lähtijänä oli taannoin konkurssin tehneen Anttilan Kodin 1 -myymälä.

Käyttöä tilalle on hiljalleen löytynyt. Uutta lemmikkitarvikemyymälää vastapäätä on liikemies Reijo Riihimäen pitämä Hattula Golfin liike, jota pidetään auki maaliskuun loppuun asti.

– Tiiriö on ylivoimainen kaupan keskittymä, koska täällä ovat suurimmat päivittäistavarakaupat, Riihimäki sanoo.

Linnan Kehityksen mukaan Tiiriön tiloille on jatkuvasti kysyntää, ja lisäksi aluetta voi vilkastuttaa myös Osuuskauppa Hämeenmaan joulukuussa avattava autokauppakeskus.

Sijoittumispalveluiden asiantuntijan Mika Kanniston mukaan Tiiriössä suuret tilaa vievät kaupan yksiköt saavat synergiaetua, vaikka naapurissa on kilpaileva liike. Pienellä alueella on esimerkiksi useita huonekalu-, rautakauppa- ja kodinkoneliikkeitä, jolloin kuluttaja voi kulkea erikoisliikkeestä toiseen.

– Tällä hetkellä alue on monen isomman ketjun mietinnässä, Kannisto toteaa.

Uuden myymälän Petpower Maximumin pitäisi tällä logiikalla siis hyötyä Tiiriössä läheisistä kilpailijoistaan. Niistä suurin on muuten ikkunasta näkyvä 76,5 miljoonan euron liikevaihdon tehneen Musti & Mirri -ketjun myymälä.

Petpowerin toimitusjohtajan Varpulan mukaan ketju tavoittelee eri asiakaskuntaa.

– Tähtäämme enemmän suurasiakkaisiin eli ihmisiin, joilla on paljon koiria tai jotka kasvattavat niitä. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic