fbpx
Kanta-Häme

Tilaaja, Hämeen Sanomat ilmestyy tänään vain näköislehtenä – Tästä pääset päivän näköislehteen

Kuva: Taru Hokkanen

Hämeen Sanomat ilmestyy tänään perjantaina 27.5.22 vain näköislehtenä. Tilaaja, löydät päivän lehden näköislehtisivulta tai uutissovelluksen Lehdet-osiosta.

Päivän lehdessä on tarinaan mm. seuraavista aiheista:

1. Elämä käy hankalaksi, kun kädet vapisevat ilman järkevää syytä. Kahvin juominen tai keiton syöminen julkisesti voi tuntua nololta. Pirkko Pöntinen kärsii essentiaalisesta vapinasta. Sama vaiettu vaiva on noin 50 000:lla suomalaisella.

 Kuva: Taru Hokkanen

Kuva: Taru Hokkanen

2. Suomi selvisi koronapandemiasta lopulta vähällä. – Alkuun ei tiedetty oikein yhtään mitään, koronapotilaita hoidettiin niin kuin muitakin hengitysvajauspotilaita. Suomi oli siinä mielessä etulyöntiasemassa, että saimme raportteja muualla hyväksi havaituista käytännöistä, sanoo Suomen tehohoitokonsortion puheenjohtaja, ylilääkäri Stepani Bendel.

 Kuva: Paula Pohjamo

Kuva: Paula Pohjamo

3. Matkailualalla on nyt pitkästä aikaa edessä hyvä kesä. Koska myynnin kapasiteetti ei ole vielä noussut koronaa edeltäneelle tasolle, matkoista voi tulla jopa pulaa. Lomareissut kannattaa suunnitella viimeistään nyt.

 Kuva: Sanna Ala-Seppälä

Kuva: Sanna Ala-Seppälä

4. Mistä oppimisen vaikeudet johtuvat, ja miksi tietynlainen tuki auttaa yhtä lasta mutta ei toista? Muun muassa näitä asioita selvittää aivotutkimuksen huippuyksikön johtaja Tiina Parviainen .

 Kuva: Timo Mustalampi

Kuva: Timo Mustalampi

5. Karhu on iso osa suomalaista kansanperinnettä. Eläimen nimeä ei ole saanut edes lausua ääneen.

– Suuri osa kiertoilmauksista on todella kunnioittavia ja kauniita, osa jopa hellitteleviä. Karhua on maaniteltu ja mielistelty, jotta se ei tekisi tuhojaan, sanoo perinteentutkija Dalva Lamminmäki.

 Kuva: 123RF

Kuva: 123RF

Tilaaja, löydät päivän lehden näköislehtisivulta tai sovelluksen Lehdet-osiosta.

Menot