Kanta-Häme

Tilaajajohtajat hakevat töihin Tampereelle

Hämeenlinnasta ei ole työntöä, mutta Tampereella on imua – Näin voi kiteyttää Hämeenlinnan tilaajajohtajien Jukka Lindbergin ja Markku Rimpelän kommentit siihen, että molemmat hakevat Tampereen tilaajajohtajan virkaa.

Tampereella tilaajajohtaja on isompi viskaali kuin Hämeenlinnassa, sillä hän toimii konsernijohtajana ja vastaa koko tilaajaorganisaatiosta.

Viran aikaisempi haltija Lasse Eskonen jäi viime vuonna eläkkeelle.

– Kirjoita sinne, että työ Hämeenlinnassa on mukavaa ja tuloksellista. Täällä on päässyt seuraamaan suomalaisen kuntakehityksen dynamiikkaa ihan etujoukoissa. Täällä on hieno tehdä töitä ja viihdyn täällä todella hyvin, Lindberg painottaa.

Hän muistuttaa kuitenkin olevansa 52-vuotias.

– Tässä iässä miettii tulevaa urakehitystä. Sen suhteen ja palkkauksensuhteen Tampere on mielenkiintoinen. Ei pidä unohtaa sitäkään, että vanhempani asuvat sillä suunnalla. Jossain vaiheessa he saattavat tarvita nykyistä enemmän apua.

Hämeenlinnassa Lindberg vastaa ikäihmisten tilaajapalveluista sekä terveyttä ja toimintakykyä edistävistä palveluista.

Lupaus perheelle

Myös Markku Rimpelä perustelee hakevansa Tampereen virkaa, koska se on kiinnostava, ei koska Hämeenlinnasta olisi työntöä tai pyrkyä pois.

– Jo silloin, kun ruvettiin puhumaan Eskosen Lassen eläköitymisestä, lupasin itselleni ja perheelleni, että sitä paikkaa haen, Rimpelä sanoo.

Rimpelä perheineen asuu Tampereella.

– Työ Hämeenlinnassa on todella kiinnostavaa, mutta Tampereen virka on painavampi ja merkitsisi uralla askelta eteenpäin.

Rimpelä vastaa lasten ja nuorten sekä elämänlaadun tilaajapalveluista.

Paljon hakijoita

Molemmat muistuttavat, että hakijoita Tampereelle on paljoin, 35.

– Siellä on painavia nimiä myös Tampereen oman organisaation sisältä, Lindberg huomauttaa.

Tampereella tilaajajohtaja koordinoi tilaajan toimintaa siten, että siinä otetaan huomioon kaupungin kokonaisetu. Aamulehden mukaan palkkaa tilaajajohtajalle maksetaan vajaat 10 000 euroa. (HäSa)

 

 

 

Mainos