Kanta-Häme

Tilapalveluiden tilinpäätöksessä tehtiin muotovirhe

Linnan tilapalveluiden johtokunnan puheenjohtaja Katriina Ahtiainen (ps.) kieltäytyi virheellisesti allekirjoittamasta liikelaitoksen vuoden 2012 tilinpäätöstä johtokunnan kokouksessa pari viikkoa sitten.

Asiaan pyydettiin vahvistus Kuntaliitosta. Tilinpäätös oli tehty oikein ja samojen suositusten mukaan kuin kunnat yleisesti toimivat.

– Koko johtokunnan tulee allekirjoittaa tilinpäätös, jos se on enemmistön mielestä oikein. Normaalin menettelyn mukaisesti asiasta voi jättää tilinpäätökseen eriävän mielipiteen, mutta tilinpäätös on silti allekirjoitettava, kertoo kaupunginlakimies Kari Suokas.

Poikkeuksellinen tilanne syntyi, kun Ahtiainen kieltäytyi allekirjoittamasta viime vuoden tilinpäätöstä vedoten siihen, että se olisi ollut toimintansa vuodenvaihteessa päättäneen edellisen johtokunnan tehtävä.

Kari Suokkaan mukaan liikelaitoksen tilinpäätös on päätösvaltainen ilman Ahtiaisen allekirjoitustakin.

– Hän voinee sen kuitenkin käydä yhä allekirjoittamassa, jos toteaa toimineensa virheellisesti. Kyseessä on muotoseikka, jolle ei ole käytännön merkitystä.

Ahtiainen kertoi tiistaina varmistaneensa lakimiehiltä etukäteen, ettei allekirjoituksen puuttumisella ole käytännön merkitystä. Hän sanoi olevansa yhä sitä mieltä, ettei allekirjoittaminen ollut nykyisen johtokunnan tehtävä.

Ahtiainen moitti eriävässä mielipiteessään myös pitkiä poistoaikoja, joihin halusi mielenilmauksellaan kiinnittää asiaan huomiota. Kaupunginvaltuusto hyväksyi uudet poistoajat marraskuussa 2012. Niissä noudatettiin Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston suosituksia.

– Monet kaupungin kiinteistöistä rapistuvat nykyisillä poistoajoilla, asiaan on saatava muutos. En tiedä millä muulla tavalla voisin yrittää asiaan vaikuttaa, Ahtiainen sanoi. (HäSa)