Kanta-Häme

Timo Heinonen poimittiin Tampereen jättihankkeeseen

Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtajana 14 vuoden ajan toiminut Timo Heinonen siirtyy marraskuun alusta Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n toimitusjohtajaksi.

Muutaman kuukauden ikäisen yhtiön vastuulla on Tampereen, Kangasalan, Vesilahden, Lempäälän, Ylöjärven ja Pirkkalan yhteispuhdistamon toteuttaminen Tampereen Sulkavuoreen kalliopuhdistamona.

– Kyse on Tampereen seudun historian suurimmasta ympäristöinvestoinnista, yli 300 miljoonan euron konseptista. Tämän ikäiselle kaverille ei paljon parempia tilaisuuksia voi enää aueta, Heinonen, 56, toteaa.

Yhteispuhdistamon suunnitellaan valmistuvan vuoden 2022 loppuun mennessä.

– Samaan aikaan minulla on mahdollisuus jäädä myös eläkkeelle. Tämä on uran viimeinen ja samalla isoin haaste.

Toimitusvarmuus ja laatu

Heinonen ei itse hakenut uuteen tehtävään, vaan hänet poimittiin suljetussa haussa.

– Olen viihtynyt HS-vedessä erittäin hyvin. Todella sääli lähteä täältä, mutta ammatillisen haasteen lisäksi Tampereen seudulle vetävät lapset ja lastenlapset, mies kertoo.

Heinosen mukaan perusasiat ovat HS-vedessä kunnossa.

– Kovasti on kehitytty sitten yhtiön perustamisen, niin kuin tietysti on pitänytkin. Toimitusvarmuuden ja laadun turvaamiseen on keskityttävä edelleen. Ne asiat konkretisoituvat verkoston saneeraamisessa.

Uudempi, hallinnollinen haaste on hulevesijärjestelmien arviointi, mikä tuli kuntien vastuulle viime vuonna. HS-veden mahdolliseen tulevaisuuden laajenemiseen ja uusiin omistajiin toimitusjohtaja ei halua ottaa kantaa. HS-Vesi laajeni Hämeenlinnasta ja Hattulasta Akaalle vuonna 2012.

– Ne ovat omistajien asioita. Mutta laajentumista ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa näkyvissä. Janakkalan kanssa on keskusteluja käyty, mutta ne eivät ole johtaneet päätöksiin. HäSa

Päivän lehti

3.4.2020