Kanta-Häme

Timo Heinonen sai viisi tappouhkausta lehtijutun seurauksena – "Timo Harakka käytti tilannetta hyväkseen ja kertoi hieman osatotuuksia"

Heinonen (kok.) kertoo tappo- ja pahoinpitelyuhkausten olevan kansanedustajien arkea. "Ne huolestuttavat, joissa uhataan perhettä."
Timo Heinonen on kokoomuksen kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen syyttää SDP:n Timo Harakan lausuntojen aiheuttaneen useita tappo- ja pahoinpitelyuhkauksia.

Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina Heinosen äänestäneen, ettei eduskunnan valtiovarainvaliokunta tee mietintöä perintö- ja lahjaveron poistoa vaativasta kansalaisaloitteesta. Jutussa siteerattiin Timo Harakkaa.

Heinonen on aiemmin julkisuudessa kannustanut aloitteen allekirjoittamiseen, ja hän oli allekirjoittanut sen myös itse. Oppositio puolestaan äänesti mietinnön puolesta.

Heinonen kertoo saaneensa HS:n jutun julkaisun jälkeen viisi tappouhkausta sekä useita pahoinpitelyuhkauksia. Voit lukea artikkelin tästä linkistä.

– Uhkaukset tulivat suoraan minulle sähköpostilla ja tekstiviesteillä. Timo Harakka käytti mielestäni epäreilulla tavalla tilannetta hyväkseen, ja kertoi hieman osatotuuksia julkisuuteen. Sen seurauksena sain viharyöpyn niskaani. 

Uhkaukset ovat arkipäivää

Heinonen kertoo erilaisten uhkausten olevan jossain määrin kansanedustajien arkea. Hän sanoo saavansa jopa kymmeniä eriasteisia uhkauksia vuosittain.

– Ja nämä ovat suoraan minulle tulleita, en edes seuraa keskustelupalstoja tai sosiaalisen median kommentointia.

Heinonen pitää nyt saamiaan uhkauksia tavallista järkyttävämpinä, sillä ne tulivat kansanedustajakollegan lausuntojen vuoksi.

– Valitettavasti Timo Harakka halusi antaa kuvan, että perintöverosta olisi luovuttu, jos minä olisin päättänyt toisin. Se on täysin epärehellistä ja mielestäni edesvastuutonta.

Heinonen kertoo, ettei ole tekemässä tuoreimmista uhkailuista rikosilmoitusta.

– Meillä on (eduskunnassa) omat järjestelmämme. Sain korkealta taholta tiedon, että yksi tappouhkaus on yli 20 (sosiaalisen median) tiliä käyttävältä trollilta, mutta muut uhkaukset ovat ilmeisesti yksittäisiltä tavallisilta ihmisiltä.

Oletko huolissasi uhkauksista?

– Olen niiden osalta, joissa uhataan perhettä. Minulle on myös tullut eräässä tilaisuudessa Kanta-Hämeessä konkreettinen uhkaus henkilöltä, jonka tunsin.

Heinonen kertoo joutuneensa turvautumaan erilaisiin varotoimiin, ja myös poliisin suojeluun.

– Olen turvautunut tietyin järjestelyin, joista en halua puhua tarkemmin.

Millaisia uhkaukset ovat?

– Olet sinäkin yksi saatanan takinkääntäjä, pitäisi tulla ampumaan ja pää poikki, Heinonen lukee saamansa viestin.

– Ainahan näitä kuvaillaan purskahduksiksi, mutta sitä että uhataan väkivallalla, ei voi vähätellä millään tavalla. HäSa

Päivän lehti

8.8.2020