Kanta-Häme

Timo Heinonen toivoo töitä Sakolle

Kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen tukee perussuomalaisten puolustusvaliokunnan jäsenten toivetta kotimaisen aseteollisuuden elvyttämisestä rynnäkkökiväärihankinnoilla. Heinonen on myös eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen.

Puolustusvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet jättivät maanantaina eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa he tiedustelivat, missä vaiheessa rynnäkkökiväärien uusimisen valmistelu on. Heinonen kiittelee perussuomalaisia keskustelun avaamisesta jo nyt, vaikka armeijan uusiin kiväärihankintoihin on aikaa vielä vuosia.

Puolustusvoimien nykyiset rynnäkkökiväärit on valmistettu aikanaan Valmetilla ja Sakolla. Heinonen uskoo, että myös uudet rynnäkkökiväärit voitaisiin ainakin koota ja valmistaa osaksi Suomessa.

– Sakon Riihimäen tehtaalla olisi mahdollista valmistaa ainakin uusien rynnäkkökiväärien piiput ja vastata myös niiden kokoamisesta, Heinonen sanoo.

Heinonen muistuttaa työllistävästä vaikutuksesta, jos armeijan uudet rynnäkkökiväärit hankittaisiin Suomesta ja nimenomaan Riihimäen Sakon tehtailta.

– Riihimäeltä löytyy tähän jo nyt korkea osaaminen ja käytännössä kaikki tarvittava, hän luottaa.

(HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020