Kanta-Häme

Timo Soini torjuu ehdotuksen keskustan puheenjohtajakisasta: "Esityksessä sekä kieli poskessa että vakava viesti"

Timo Kaunisto (kesk.) ehdotti tällä viikolla, että Timo Soini (sin.) pyrkisi keskustan puheenjohtajaksi. Soini vastasi blogissaan kieltävästi. "Kaunisto on huolissaan Kepusta. Syystä. Esittämällä minua tämä huoli tulee esiin ja näkyväksi."
Ulkoministeri Timo Soini vakuuttaa blogissaan, että hän haluaa nyt irti puoluepolitiikasta. Kuva: Joel Maisalmi, Arkisto
Ulkoministeri Timo Soini vakuuttaa blogissaan, että hän haluaa nyt irti puoluepolitiikasta. Kuva: Joel Maisalmi, Arkisto

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) on torjunut ehdotuksen siitä, että hän lähtisi keskustan puheenjohtajakisaan. Ehdotuksen teki hämeenlinnalainen Timo Kaunisto (kesk.) Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa viime tiistaina.

Soini julkaisi lauantaina blogissaan kirjoituksen, jossa hän kommentoi ehdotusta.

– Esityksessä on sekä kieli poskessa että vakava viesti. Kaunisto on huolissaan Kepusta. Syystä. Esittämällä minua tämä huoli tulee esiin ja näkyväksi. Saa julkisuutta. Tulee torjutuksi, mutta itse huolta ei pidä torjua, Soini kirjoittaa.

– Olen jättämässä puoluepolitiikan. Timo Kaunisto on ensimmäinen, joka kaipaa minua sinne takaisin, mutta ei viimeinen. Saatan joku päivä itsekin saada sellaista päähäni. Nyt haluan irti.

Soinin mukaan keskustan ei pidä myydä nahkaansa synnytteillä olevalla ”hillopurkkihallitukselle”. Hänen mielestään menestyvä keskusta ei koskaan ole ollut apupuolue, vaan uudistuneella tahtopolitiikalla johtava puolue.

– Kun puhutaan laajasta Maalaisliitosta ideologisesti, se voi olla vielä nyky-Suomessakin suurin puolue. Sekä SMP että Perussuomalaiset pääsivät nousemaan Kepun ”rappiotilasta , linjan hämärtymisestä, Soini kirjoittaa.

– Vaikka puoluepolitiikka on kohdaltani ohi, ei Suomeen asia ole ohi. Olen vapaa mies. Kirjoitan kirjan populismista. Keskustan pykäläläisessä traditiossa on menestyksen siemen.

Soinin mukaan Timo Kaunisto ymmärtää keskustan kriisin syvyyden, missä piilee puolueen nousun mahdollisuus. Lopuksi hän kiittää ”Kauniston kaimaa” kauniista ajatuksesta. HäSa

Lue lisää: Timo Kaunisto perustelee hämmentävää Soini-ideaansa – “Keskusta voisi hakea uutta nousua Timo Soinin johdolla”

Päivän lehti

10.7.2020