Kanta-Häme

Tintamareskista syntyi heti hitti

Linnan Loppiaisessa Hämeen linnan pihalla oli tintamareski eli ilveilyteatteritaulu. Kävijät saivat kuvauttaa itseään ja ilveillä tintamareskissa. Uudesta naamataulusta syntyi päivässä hitti.

Voivatko turistit kuvauttaa itseään jatkossakin tintamareskissa Hämeen linnan tapahtumatuottaja Mari Vadén?

– Naamataulu on käytössä vain tapahtumien aikaan. Se on tehty ulkokäyttöön ja valitettavasti emme voi pitää sitä ulkona koko ajan, sillä ulkoalueilla on välillä tehty ilkivaltaa.

Mistä idea tintamareskiin tuli?

– Se oli minun ideani ja se toteutti Jarno Vääri. Väärin mukaan projekti oli mielenkiintoinen, hauska ja erilainen. Esimerkiksi kuvautimme oppaita vanhoissa asuissa ja näiden kuvien perusteella taitelija maalasi asut. Narrin asun taiteilija kehitteli itse, sillä tauluun haluttiin myös huumoria. Taulussa esiintyy emäntä, ylimysnainen, ylimysmies ja narri.

Miten tintamareski on otettu vastaan?

– Linnan Loppiaisessa tintamareski oli esillä ensimmäistä kertaa. Kovin suositulta se tuntui. Se herättää mielikuvitusta sekä lapsissa että aikuisissa.

Missä tintamareski nähdään jatkossa?

– Erilaisten tapahtumien yhteydessä. Viemme sen sinne, missä tapahtuu. Tosin kantamiseen tarvitsee monta ihmistä. Se on aika hankala siirreltävä. (HäSa)

Mainos