Kanta-Häme

Tiura ja Vihervuori hakevat maakuntajohtajan paikkaa

Hämeen liiton maakuntajohtajan paikkaa haki määräaikaan mennessä 14 henkilöä.

Hakijoiden joukossa on muun muassa kokoomuksen entinen kansanedustaja, hallintotieteiden maisteri Marja Tiura Tampereelta.

Tehtävästä on kiinnostunut myös Aina Com oy:n liiketoimintajohtaja Matti Vihervuori Hämeenlinnasta ja Sairaanhoitajaliiton entinen puheenjohtaja, terveydenhuollon maisteri Katriina Laaksonen niin ikään Hämeenlinnasta.

Muita paikallisia vaikuttajia hakijalistalla ovat Hämeenlinnassa työskentelevä Länsi-Suomen sotilasläänin esikuntapäällikkö, eversti Hannu Alén Hyvinkäältä, kehittämisjohtaja ja Hämeen liiton maakuntajohtajan ensimmäinen varamies Matti Lipsanen Hämeenlinnasta, Hamkin opetusjohtaja ja vararehtori, Ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen Punkalaitumelta sekä Janakkalan teknisen toimen ja maankäytön johtaja Juha Prittinen Hämeenlinnasta.

Heidän lisäkseen tehtävään ovat hakeneet kauppatieteiden maisteri Anne Ilola Helsingistä, Culminatum Innovationin toimitusjohtaja Pasi Mäkinen Helsingistä, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen hallintojohtaja Timo Reina Järvenpäästä, Nurmijärven tekninen johtaja Ilkka Ruutu Helsingistä, Suomen Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön kehittämispäällikkö Hannele Salminen Helsingistä, Hämeen ammattikorkeakoulun yliopettaja Lauri Tenhunen Järvenpäästä sekä Helsingin seudun kehyskuntien yhteistyöjohtaja Johanna Viita Järvenpäästä.

Nykyinen maakuntajohtaja Juhani Honka jää eläkkeelle vuoden 2013 tammikuun lopussa.

Maakuntahallitus julisti viran avoimeksi maaliskuussa ja hakuaika päättyi keskiviikkona. Maakuntavaltuuston on määrä valita uusi johtaja kesäkuussa. (HäSa)