Kanta-Häme Hattula

Toimialajohtajien yt-neuvottelut käynnissä Hattulassa - Uusista viroista sisäinen tai ulkoinen haku

Uudet toimialajohtajien virat voidaan täyttää joko nykyisillä toimialajohtajilla tai ulkoisen haun kautta.

Hattulassa valmistellaan parhaillaan isoa organisaatiouudistusta, josta valtuusto päätti ennen juhannusta. Uudistus tulee voimaan lokakuun alussa.

– Parhaillaan ovat käynnissä toimialajohtajien yt-neuvottelut, kertoo kehitysjohtaja Pekka Järvi.

Organisaatiouudistus vähentää toimialajohtajien määrää kolmesta kahteen. Teknisen johtajan, sivistysjohtajan ja perusturvajohtajan virat lakkautetaan ja tilalle perustetaan elinvoimajohtajan ja hyvinvointijohtajan viisivuotiset virat.

Sisäinen tai ulkoinen haku

Valtuuston päätöksessä mainitaan, että ensisijaisesti hakumenettelynä on sisäinen haku, mutta myös ulkoinen haku on mahdollinen.

– Yt-neuvotteluissa kysytään nykyisten toimialajohtajien halukkuutta uusiin tehtäviin. Yhden kanssa keskustelu käytiin tänään, ja hän ilmaisi halukkuutensa toiseen toimialajohtajan tehtävään. Seuraava keskustelu on ensi viikolla, ja kolmas käydään lomien jälkeen.

– Kun yt:t on käyty, kunnanhallitus ja valintaryhmä katsovat, halutaanko virat laittaa vielä ulkoiseen hakuun.

Valintaryhmään kuuluvat kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajisto sekä Pekka Järvi.

Haku tapahtuisi Järven mukaan elokuussa, ja elo-syyskuun vaihteessa on tarkoitus saada lopulliset valinnat valtuuston päätettäväksi.

Kaikki toimialajohtajat eivät voi saada uutta vastaavaa virkaa, mutta nykyisille viranhaltijoille on kuitenkin taattu, että heille löytyy kokemukseen ja koulutukseen sopiva tehtävä kunnassa.

– Näillä näkymin myös palkka jää ennalleen, Järvi sanoo.

Valtuustolla lopullinen päätösvalta

Tässä vaiheessa moni asia on auki. On mahdollista, että kunnanhallitus esittää toimialajohtajiksi nykyisiä johtajia tai jotakuta ulkopuolista hakijaa tai näiden yhdistelmää.

– Valtuustolla on lopullinen päätösvalta, Järvi painottaa.

Uusi organisaatio sisältää myös kolme uutta päällikkövirkaa: kaavoituspäällikön, sosiaalipalvelupäällikön ja johtavan rehtorin virat. Niiden täyttöä aletaan miettiä sen jälkeen, kun toimialajohtajien virat on miehitetty.

– Se menee myöhempään syksyyn. Ja jos käy niin, ettei meillä ole lokakuun alussa vielä johonkin tehtävään ihmistä, sitten täytyy mennä vt-menettelyllä.

Uusi hallintosääntö valmistelussa

Kunnassa on valmisteilla myös uusi hallintosääntö, ja sekin on tarkoitus saada valtuuston hyväksyttäväksi elo-syyskuun vaihteessa.

– Teknisestä lautakunnasta tulee elinvoimalautakunta ja sivistyslautakunnasta hyvinvointilautakunta. Perusturvalautakunta muuttuu perusturvajaostoksi, ja lisäksi perustetaan muita jaostoja, Järvi selvittää.

Myös uuden hallintosäännön on määrä tulla voimaan lokakuun alussa. HäSa

Päivän lehti

6.7.2020