Kanta-Häme

Toimitusjohtaja Torkko jätti Riihimäen teatterin

Riihimäen teatteri oy:n toimitusjohtaja Niina Torkko jätti tehtävänsä torstaina 8. tammikuuta. Jatkossa hän keskittyy jatko-opintoihin ja erilaisiin luovan alan kehittämishankkeisiin, kertoo teatterin tiedote.

– Ei tässä mitään dramatiikkaa ole. Ihan normaali irtisanoutuminen, josta olemme tienneet viikon verran, sanoo Riihimäen teatteri oy:n hallituksen puheenjohtaja Reima Ojanen.

Aikaisemmin mm. Tutkivan teatterityön keskuksessa Tampereella sekä lasten ja nuorten kulttuurikeskuksen Arxin johtajana Hämeenlinnassa työskennellyt Niina Torkko oli Riihimäen teatterin toimitusjohtajana kolme vuotta. Tänä aikana hän uudisti teatterin toimintamalleja ja tuotantoprosesseja. Hän toi Riihimäelle niin sanotun matkalaukkuteatterin.

– Teatterin vieminen hoito-, vanhain- ja päiväkoteihin on yksi tämän päivän teatterin argumenteista. Niina toi Riksuun paljon hyvää, josta hänelle täysi kiitos ja kunnia, sanoo Ojanen.

Vt. toimitusjohtajaksi tuottaja Arnkil

Vt. toimitusjohtajana toimii nyt Matti Arnkil, joka on ollut talossa vuodesta 2009. Aluksi Arnkil työskenteli henkilöstö- ja talousvastaavana, teatterin yhtiöitymisen jälkeen hän on ollut tuottaja.

Riihimäen teatteri ei pidä kiirettä uuden toimitusjohtajan valitsemisen kanssa. Kaupungin talouden tasapainottamisryhmä tekee säästöpäätöksiä huhtikuun loppuun mennessä. Päätökset vaikuttavat teatteriin mm. työterveys- ja hallintopalvelujen kautta.

– Emme tee mitään radikaaleja muutoksia ennen huhtikuuta. Tässä vaiheessa kaikki vaihtoehdot ovat tosi avoimia, sanoo Arnkil.

Riihimäen kaupunki avusti viime vuonna teatteri 730 000 eurolla. Tänä vuonna teatterin toiminta-avustus on 620 000 euroa. Residenssihankkeelle saatu 40 000 euroa kasvatti tänä vuonna valtiolta saadun avustuksen määrää, mutta vuonna 2016 valtionapu todennäköisesti laskee, koska se on sidoksissa kaupungin myöntämiin määrärahoihin.

– Emme tietenkään voi jäädä laakereille lepäämään. Tämän vuoden osalta jatkamme toiminnan suunnittelua ja toimintaa aivan normaalisti, sanoo Arnkil. (HäSa)