Kanta-Häme

Toimitusjohtajaksi suostumisesta tuomio

Tyttöystävän isä johdatti nuoren miehen vaikeuksiin, kun hän suostutteli tämän yhtiönsä muodolliseksi toimitusjohtajaksi. Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi tällä viikolla miehen rekisterimerkintärikoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Yrityksen perustaja ei voinut itse toimia yhtiön muodollisena johtajana, koska hänellä oli luottotietohäiriöitä. Hänet tuomittiin rekisterimerkintärikoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja velallisen epärehellisyydestä seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Molemmat syytetyt saivat liiketoimintakiellon.

Tyttären poikaystävä kertoo, että hänet houkuteltiin yrityksen muodolliseksi toimitusjohtajaksi lupaamalla töitä ja rahaa yrityksestä. Yrityksen perustaja maksoi osakepääoman ja piti hallussaan sen luottokorttia.

Riihimäkeläinen rakennusliike ehti toimia kolme vuotta. Yrityksen perustaja nosti sen tililtä lähes 34 000 euroa juuri ennen konkurssia.

Yrityksen toimitusjohtajaksi kirjattu mies tunnusti syytteen rekisterimerkintärikoksesta, mutta kiisti syyllistyneensä kirjanpitorikokseen tai velallisen epärehellisyyteen. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen velallisen epärehellisyydestä, koska sen mielestä rikoksen teki yritystä johtanut ja rahat sen tililtä nostanut henkilö.

Yritystä tosiasiallisesti johtanut henkilö kiisti asemansa yhtiössä ja kaikki syytteet. Hänelle tuli maksuun myös uhkasakko, jonka hän sai perusteettomasta poissaolosta oikeudenkäynnistä. häsa

Päivän lehti

25.5.2020