Kanta-Häme Hämeenlinna

Toinen kaupunginjohtaja pois, Linnan Kehitys alas? – Näitä muutoksia perussuomalaiset haluaisi Hämeenlinnan budjettiin

Perussuomalaiset karsisi Hämeenlinnan kaupungin ensi vuoden talousarviosta käyttömenoja yhteensä 4,4 miljoonalla ja investointeja 8,4 miljoonalla eurolla.

Muutosesitykset tulivat ilmi julkilausumana Hämeenlinnan paikallisyhdistyksen Kanta-Hämeen perussuomalaisten syyskokouksesta, joka pidettiin viikonloppuna.

Perussuomalaiset vetäisi punakynällä yli investoinneista Verkatehtaan paviljonkihankkeeseen, maanostoon ja pääratahanketta valmistelevan yhtiön osakehankintaan varatut yhteensä 5,5 miljoonaa euroa.

Kaupunkirakennelautakunnan alla lakaisisi iso luuta, kun perussuomalaiset vähentäisi LinnaInfra-liikelaitoksesta siirtynyttä henkilöstöä 2 miljoonan euron säästöjen edestä. Budjetista lähtisivät myös Ahveniston sairaalan katu- ja kunnallistekniikkaan varatut 2,9 miljoonaa euroa, koska sairaalan toteutussuunnitelma on auki.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtajaksi valitun kaupunginvaltuutettu Teppo Turjan mukaan perussuomalaiset aikoo esittää valtuuston kokouksessa näitä muutoksia talousarvioon, jolloin veroprosenttia ei tarvitsisi korottaa.

Linjausten taustalla on näkemys, että kaupungin tehtävä on tarjota yhteiskunnan palveluja.

– Ei pitäisi panostaa kymmeniä miljoonia euroja kasvupyrkimyksiin, jotka ovat tilastollisten ennusteiden vastaisia. Kehityksen synonyymiksi koetaan kasvu, mutta kehitys voi olla myös laadullista, Turja sanoo.

Perussuomalaiset haluaisi myös esimerkiksi selvittää, voisiko ainakin yhden Hämeenlinnan kolmesta jäähallista poistaa käytöstä.

 

Sisäistä ristiriitaa on ajatuksessa ajaa alas sekä Linnan Kehitys oy:n operatiivinen toiminta että lopettaa apulaiskaupunginjohtajan tehtävä. Nämä tapahtuisivat perussuomalaisten esityksessä jo kesäkuun loppuun mennessä.

– Linnan Kehityksen tehtäviä voisi kuvitella myös kaupunginjohdon hoteisiin, Turja pyörittelee.

Riittäisikö silloin yksi kaupunginjohtaja?

– Näen sen joko tai -tilanteena. Sinänsä en ymmärrä, että tämän kokoisella kaupungilla on kaksi kaupunginjohtajaa, kun esimerkiksi Lahti selviää yhdellä. HäSa

Oikaisu 5.11.2019 kello 11.52: Perussuomalaiset vähentäisi LinnaInfra-liikelaitoksesta siirtynyttä henkilöstöä 2 miljoonan euron säästöjen edestä. Jutussa kerrottiin aiemmin virhellisesti säästötavoitteen olevan 3 miljoonaa euroa.