Kanta-Häme

Toinenkin kauppa ryöstettiin puukolla uhkaamalla Hämeenlinnassa – "Tilanne on työntekijälle todella ikävä"

Arkistokuva.

Korsutien K-Market ryöstettiin puukolla uhkaamalla Hämeenlinnassa maanantai-iltana 26. elokuuta.

Tapaus on lyhyen ajan sisään jo toinen Hämeenlinnassa, sillä viime viikon sunnuntai-iltana vastaavalla tavalla ryöstettiin myös Karhitien K-Market Hämeenlinnassa.

 

Ryöstäjä uhkasi kaupan henkilökuntaa puukolla ja sai saaliikseen käteistä rahaa. Teon jälkeen tekijä pakeni paikalta.

– Tekijä otettiin tänään 27. elokuuta kiinni kerrostaloasunnosta Hämeenlinnassa. Kiinniotto sujui rauhallisesti, rikosylikomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista kertoo.

 

Poliisi tutkii tekoa törkeänä ryöstönä. Ryöstösaalikseen tekijä sai Vihtilän mukaan pienehkön summan rahaa.

Poliisin mukaan pidätetyllä epäillyllä on aiempaa rikostaustaa.

 

Korsutien ja kolmen muun K-Marketin kauppias Kimmo Itäaho kertoo kaupassa työskennelleen ryöstöhetkellä kaksi työntekijää.

Kaikki kaupan työntekijät on Itäahon mukaan ohjattu toiminaan tietyllä tavalla ryöstöissä tai muissa uhkaavissa tilanteissa.

– Ei siinä auta muu kuin olla neutraali ja toimia uhkavaatimusten mukaisesti. Asian selvittely alkaa vasta tilanteen ollessa ohi, Itäaho kertoo.

 

Ryöstön jälkipuinti on kaupalle haastavaa ja se vaatii resursseja. Etenkin Itäahoa huolettaa ryöstön kohdannut työntekijä.

Tämän takia kaupalla on työterveyshuollon kanssa toimintamalli kyseisiin tilanteisiin.

– Tilanne on työntekijälle todella ikävä. Tässä tapauksessa myyjä on ottanut jo yhteyttä työterveyshuoltoon, Itäaho lisää.

Itäahon mukaan ennaltaehkäisevää työtä turvallisuuden puolesta on vaikea lisätä.

– En keksi mitään mitä voisi tehdä enemmän. Meillä on jo turvallisuusasioita painotettu niin paljon kuin mahdollista. Kaupan ovienkaan sulkeminen ei ole ratkaisu. HäSa 

Päivän lehti

24.2.2020