Kanta-Häme

Toinenkin uudisrakennus mietinnässä Tuulia-kodille

Tuulia-kodin uudisrakennuksen rakennustyöt ovat vauhdissa, ja talon pitäisi valmistua niin, että uusi vanhusten asumisyksikkö saadaan käyttöön ensi kesänä.

Hattulassa mietitään jo kuitenkin myös vanhan Tuulia-kodin kohtaloa. Nyt harkitaan, kannattaako se remontoida vai kannattaako kunnan rakentaa sen tilalle uudisrakennus.

Kolmas vaihtoehto olisi käyttää samaa mallia kuin nyt rakennettavan uudisrakennuksen kohdalla: talon rakennuttaisi jokin yhtiö, jonka vuokralaiseksi kunta tulisi.

Asia jäi vielä pöydälle

Tämä asia oli Hattulan perusturvalautakunnan käsittelyssä tällä viikolla, mutta se jäi vielä pöydälle lisäselvityksiä varten.

– Lautakunta katsoi, että tilamääriä pitäisi vielä tarkentaa. Lisäksi aikataulua tulisi pohtia, sanoo va. perusturvajohtaja Anitta Leinonen.

Esityslistalla mainitaan, että uuden tai uudistetun tilan tulisi olla käytössä vuoden 2016 alussa, mutta se saattaa lautakunnan mielestä olla epärealistinen tavoite.

Asia tulee seuraavan kerran esille perusturvalautakunnassa joulukuun tai viimeistään tammikuun kokouksessa.

– Silloin on tarkoitus esittää, että tekninen lautakunta selvittäisi eri vaihtoehtojen kustannusvaikutukset, Leinonen sanoo.

Tilat rakennettu kolmessa osassa

Arkkitehtitoimisto ehti jo aloittaa saneerauksen suunnittelun, mutta työ keskeytettiin.

– Aloimme miettiä, mikä on kestävän kehityksen ja pitkän aikavälin kannalta järkevää.

Vanhan Tuulia-kodin eri osat ovat kolmelta eri vuosikymmeneltä. Uusin osa on 1990-luvulta.

Leinonen toivoo, että hanke voisi toteutua mahdollisimman nopeasti. Uusiin tai saneerattuihin tiloihin on tarkoitus sijoittaa muun muassa lyhytaikaisen kuntouttavan asumispalvelun paikkoja.

– Tarve on iso jo tällä hetkellä. Meillä on nykyään yhdeksän tällaista paikkaa, ja uudistuksen jälkeen niitä olisi viisitoista, Leinonen kertoo.

Näihin tiloihin on tarkoitus sijoittaa myös kuntouttavan päivätoiminnan tiloja, toimistotilaa, vastaanottotilaa, kokoustiloja ja kehitysvammaisten päivätoimintatilat. (HäSa)