Kanta-Häme

Toistuvasti näpistelemässä ja kännissä ratissa

Parin kuukauden aikana nelikymppinen hämeenlinnalaismies on jäänyt kiinni juovuksissa ajamisesta jo kahdeksan kertaa. Viimeisin miehen tempaus sattui lauantai-iltana, kun hän vingutteli ja pyöritteli autoa huoltoaseman pihassa Idänpäässä vaarantaen muiden liikkujien turvallisuuden.

Ensin mies oli näpistänyt bensat, ja lähti sitten ajamaan huoltoasemalta Laaniitynkadulle. Poliisi pysäytti kuskin. Hän puhalsi 1,2 promillea. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajo-oikeudetta ajosta ja näpistyksestä. Mies on pidätettynä ja häntä esitetään vangittavaksi.

Lauantai-iltana poliisi keräsi neljä muutakin ajokorttia pois. Kolmikymppinen mies ajoi 1,95 promillen humalassa Harjukadulla Hämeenlinnassa, 16-vuotias mopotyttö puhalsi Hämeenlinnan Härkätiellä 00,45 promillea. Viisikymppinen mies taas ajoi 1,3 promillen kännissä baari-illan päätteeksi Tampereentiellä.

Sunnuntaiaamuna viisikymppinen mies totesi ajavansa 1,5 promillea veressään Evolla. Hattulantiellä poliisi tavoitti kuusikymppisen miehen, joka hönkäisi promillen. (HäSa)