Kanta-Häme

Töitä tarjolla ammattitaitoiselle ja motivoituneelle tekijälle – Yrittäjät lainaavat työntekijöitä toisiltaan

Rakennusalalla on pulaa motivoituneesta ja ammattitaitoisesta työvoimasta.
Rakennuspalvelu T. Pettersson tekee paljon homekorjauksia. Työ on vaativaa ja usein reissutyötä. Tanja Kirmula piikkaa omakotitalon kellarin lattiaa. Kuva: Esko Tuovinen
Rakennuspalvelu T. Pettersson tekee paljon homekorjauksia. Työ on vaativaa ja usein reissutyötä. Tanja Kirmula piikkaa omakotitalon kellarin lattiaa. Kuva: Esko Tuovinen

Rakennuspalvelu T. Pettersson Oy on taistellut jo pitkään saadakseen ammattitaitoista ja motivoitunutta työvoimaa.

Jos työntekijöitä olisi riittävästi, olisi yrittäjä Vesa Salosen mukaan yritys voinut ottaa tänä vuonna vastaan ainakin 15 prosenttia enemmän töitä.

– Ihmiset haluavat remontit nopealla aikataululla, eivätkä he jää odottelemaan, Salonen toteaa.

Valtaosa yrityksen nykyisistä työntekijöistä on yrittäjän vanhoja tuttuja. Vain yksi työntekijöistä on tullut työvoimatoimiston kautta.

Salonen kertoo purkaneensa TE-toimiston kautta tulleiden kanssa työsopimuksia yhteisymmärryksessä, koska ”hommasta ei ole tullut mitään.”

– Noin 80 prosenttia sähköpostihakemuksista hakija kertoo, ettei häntä kiinnosta työ, mutta hakee paikkaa, koska työkkäri käskee, Salonen toteaa.

Hakijoiden palkkatoiveet eivät useinkaan vastaa realistista tasoa. Palkat nousevat yrittäjän mukaan taitojen ja kokemusten mukaan.

– Lähtötilanteessa palkkatoiveet voisivat olla maltillisempia. Et ole tehnyt rakennusalan hommia ja pyydät enemmän tuntipalkkaa, kuin mitä ammattilaiselle maksetaan, Salonen ihmettelee.

“Kaiken voi oppia, jos halua löytyy”

Hattulalainen yrittäjä Marko Kihlamon mukaan myös maansiirtopuolelle on vaikeaa saada työvoimaa. Yksityisyrittäjällä on haku koko ajan päällä.

– Tällä on suuret taloudelliset vaikutukset. Joudun tekemään pitkää päivää, enkä pysty ottamaan kaikkia töitä vastaan. Viimeksi viikko sitten jouduin kieltäytymään työtarjouksesta.

Kun yhdenkin työntekijän saisi, olisi se miehen mukaan kova juttu. Kihlamo etsii työntekijöitä muun muassa sosiaalisen median avulla.

– Riittää, että on kiinnostunut työstä ja on motivoitunut. Kaiken voi oppia, jos halua löytyy. Sukupuolellakaan ei ole väliä.

Erilaisia kortteja kuten traktorikortti ja työturvallisuuteen liittyviä kortteja olisi hakijalla hyvä olla, mutta niitä voi tarvittaessa hankkia kurssituksilla.

Rakennuspalvelu T. Petterssonin yrittäjä Vesa Salosen mukaan motivoituneista työntekijöistä on pulaa. Kun sellaisen saa, yritetään työntekijä saada myös pysymään ja viihtymään yrityksen leivissä. Kuva: Esko Tuovinen
Rakennuspalvelu T. Petterssonin yrittäjä Vesa Salosen mukaan motivoituneista työntekijöistä on pulaa. Kun sellaisen saa, yritetään työntekijä saada myös pysymään ja viihtymään yrityksen leivissä. Kuva: Esko Tuovinen

Kihlamo kertoo esimerkkinä tapauksen jossa hän sai työntekijän vuokrayhtiön kautta. Työsuhde kesti tunnin.

– Työntekijä totesi, ettei pystykään ajamaan traktoria. En tiedä, mikä katkos vuokrayhtiössä oli tullut traktorin käytön suhteen. Aistin tosin heti, ettei henkilö ollut oikein motivoitunut.

Salonen edellyttää hakijoilta alan koulutusta ja työkalujen käyttäminen olisi hallittava.

– Palkkaamme työvoimaa, jolla ei ole aikaisempaa työkokemusta, sillä opetamme työntekijät töihimme.

Alan koulutus ja vähintään kahden vuoden työkokemus

Työnvälitys ja yrityspalvelujen palvelujohtaja Pekka Voutilainen Hämeen TE-toimistosta myöntää, että työnantajien suunnalta on kantautunut viestiä, että hakijat ilmoittavat hakevansa kyseistä työtä pakon sanelemana.

– Asiaa käydään asiakkaiden kanssa läpi varsinkin, kun kyseessä on selkeästi ammattiala, jossa työpaikkoja olisi tarjolla, ja jos henkilölle on tarjottu viittä tai kuutta paikkaa, eikä tule valituksi.

Voutilainen muistuttaa työttömyysturvalaista. Kun työnantaja tarjoaa työtä, niin työttömyysturvaa nostaneella työttömällä työnhakijalla on velvollisuus ottaa työtä vastaan.

Hakijoiden ammattinimike määräytyy TE-toimiston työnhakijaluetteloihin sillä perusteella, että hakijalla on alan koulutus tai vähintään kahden vuoden työkokemus alalta.

– Toki uusi asiakas valitsee ammattinimikkeensä itse ilmoittautumisen yhteydessä. Ammattinimike tarkistetaan määräaikaishaastattelussa. Rakennusala on sellainen, että haastetta on koulutuksen ajantasaisuudessa.

Voutilainen ei näe yleisenä ongelmana mitään sen suuntaista, että työnantajilla olisi liian laaja-alaisia vaateita työntekijöitä kohtaan.

– Ammattitaito ja motiivi ovat tietysti perusasioita, jotka täytyy olla kunnossa, hän toteaa.

Bobcatin puikoissa kirvesmies Pekka Laakso. Kuva: Esko Tuovinen.

Reissutyö ei kiinnosta

Salonen ja Kihlamo arvelevat, että moni vieroksuu tarjotun työn reissu- ja kausiluonnetta. Työ on myös fyysisesti raskasta. Salonen toteaakin, että hyvästä työntekijästä kannattaa pitää kiinni.

– Palkka on se mitä kuuluu, mutta yritämme tarjota muutakin, millä työntekijät viihtyisivät meillä kuten viikon mittaiset pikkujoulut Levillä, Salonen kertoo. HÄSA.

Rakennusalan työpaikkoja on tarjolla

Kanta-Hämeen TE-toimiston alueella on heinäkuussa avoinna noin 80 rakennustyöntekijän ja 40 kirvesmiehen työpaikkaa.

Kesäkuussa rakennustyöntekijöille oli tarjolla 151 ja kirvesmiehille 56 paikkaa.

Rakennusalan työpaikkoja on avoinna hieman vähemmän kuin viime vuonna, mutta ainakaan Kanta-Hämeessä alalla ei näy kysynnän hiipumista.

Viime vuoden toukokuussa yhtä rakennusalan työpaikkaa kohden oli 6,7 hakijaa. Tämän vuoden toukokuussa vastaava luku oli 8,2.

Avoimien työpaikkojen kuukausittaiseen määrään vaikuttavat vuokrayhtiöiden ilmoitukset, jotka saattavat hakea kymmeniä työntekijöitä kerralla.

Lähde: Työnvälitys ja yrityspalvelujen palvelujohtaja Pekka Voutilainen Hämeen TE-toimisto.