Kanta-Häme Hämeenlinna

Toivontien asukkaille kaavaillaan asuntoja Mäkelään – Jos asiat etenevät suunnitellusti, rakentaminen alkaa ensi vuonna

Pikku-Parolantielle kaavaillaan 20 asuntoa korvaamaan Toivontien asunnot.
Toivontie 1–3 huoneistoissa asuu vielä 12 asukasta, joiden vuokrasopimus päättyy helmikuussa. Korvaava asuntoa ei ole vielä löytynyt. Kuva: Tomi Vesaharju
Toivontie 1–3 huoneistoissa asuu vielä 12 asukasta, joiden vuokrasopimus päättyy helmikuussa. Korvaava asuntoa ei ole vielä löytynyt. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan kaupunki aikoo rakentaa vuokra-asuntoja Pikku-Parolantie 5:een. Asuntoihin voidaan tarvittaessa järjestää tukea ja ne korvaavat Toivontie 1-3 asunnot Myllymäessä.

– Olemme työryhmässä päättäneet, että tämä tontin osalta asiaa edistetään. Meillä ei muita tonttivaihtoehtoja ole, palvelupäällikkö Anne Murtonen kertoo.

Jos kaavoitus tontin osalta etenee suunnitellusti, tontille päästään rakentamaan vuoden 2020 loppupuolella. Tällöin valmista olisi loppukeväästä 2021.

– Keskustelua on käyty moduulityyppisestä yksikerroksisesta rivitaloratkaisusta, jossa olisi sisäpiha. Tällä hetkellä on puhuttu 20 asunnosta.

Moduulityyppistä rakentamista puoltaa Murtosen mukaan se, että ne ovat nopeita rakentaa.

– Olemme rakentamassa viihtyisää yhteisöllistä kokonaisuutta ja ennen kaikkea koteja.

Lue myös: Kaupunki haluaa purkaa päihdeongelmaisten asunnot Myllymäestä – Uusi kohde on jo mielessä

 

Toivontien asukkaille ei ole Murtosen mukaan löydetty korvaavaa asumisjärjestelyä. Vuokrasopimus päättyy ensi vuoden helmikuun loppuun ja rakennuksille on haettu purkulupaa.

Rakennusvalvontapäällikkö Juha Henttonen kertoo, että purkamislupahakemusta varten pyydettyjen lausuntojen takaraja on ensi vuoden tammikuussa. Vasta tämän jälkeen asiassa päästään eteenpäin.

 

Ensi vuoden kaupungin budjetissa ei ole varattu rahaa Toivontien rakennusten purkamiseen.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg pohtiikin, onko tarkoituksenmukaista etsiä asukkaille, joita Toivontiellä on vielä 12, väliaikaisia asuntoja, kun ratkaisu on kulman takana. Voisiko vuokrasopimuksia jatkaa?

– En tiedä, onko se mahdollista, mutta se meillä on toiveena. Ymmärrän hyvin, että tällainen suuronnettomuusriski halutaan mahdollisimman nopeasti pois maisemasta, Lindberg viittaa vanhojen hirsirakennusten paloturvallisuuteen. HÄSA

Lue myös: Päihdeongelmaiset elävät Toivontiellä ”kuin Ellun kanat” – Nyt heille pitäisi löytää uudet asunnot

Päivän lehti

19.1.2020