fbpx
Kanta-Häme

Tomi ja Pasi Korpisaari ovat Riihimäen vuoden yrittäjiä

– Viljasta saatiin tänä kesänä määrällisesti osin jopa huippusatoja varsinkin Kanta-Hämeessä, Keski-Uudellamaalla ja Itä-Hämeessä. Se vaikuttaa merkittävästi maatalouskauppaan, jossa konekauppa on käynyt jo pitkään normaalia alemmalla tasolla, kertoo K-maatalouskauppias, toimitusjohtaja Tomi Korpisaari.

Myös Olavi Korpisaari Oy:n Rautia-rautakaupassa hengitetään tänä vuonna harvinaisen vapaasti. K-rautakauppias, Pasi Korpisaari on tyytyväinen yrityksen suurimman, Klaukkalan Rautia-rautakaupan liikevaihdon neljän prosentin kasvuun.

– Samaan aikaan koko maassa K-rautakauppojen myynti on laskenut viisi pinnaa, hän toteaa.

Kesko Oyj:n hallituksen jäsen ja K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtaja Tomi Korpisaari ja Pasi Korpisaari uskovat, että talous on kuitenkin nyt lähtemässä hiljalleen elpymään.

Korpisaari-yhtiökään ei ole säästynyt laman vaikutukselta. Maidon viennin tyrehtyminen Venäjälle heijastuu laajalle, mutta myös viljan heikko maailmanmarkkinahinta pitää maataloustuottajat varovaisina. Viime vuosina vilja-alueilla heikommin käynyt konekauppa on kuitenkin tänä syksynä alkanut näyttää pieniä virkistymisen merkkejä.

Viljakauppa on merkittävä tukijalka Korpisaarelle. Satovuonna 2013–2014 viljakauppaa tehtiin yli 100 miljoonaa kiloa.

Rautakauppa on hiljaista pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta, jossa jatketaan niin uudis- kuin korjausrakentamista. Hämeenlinnan tonttikauppa on pudonnut rajusti aiemmista vuosista.

Korpisaaren veljekset jatkavat isänsä, Olavi Korpisaaren vuonna 1982 perustaman Riihimäen K-maatalouskeskuksen toimintaa. Molemmat pojat ovat olleet mukana yrityksessä isänsä rinnalla Tomi Korpisaari vuodesta 1993 ja Pasi Korpisaari vuodesta 1993.

Vuosien varrella yritys on laajentunut.  Vuonna 1992 Hyvinkään K-maatalouskeskus siirtyi Korpisaarelle, jolloin perustettiin myös Mäntsälän sivupiste. Vuotta myöhemmin avattiin myymälä myös Järvenpäähän.

Tomi korpisaari perusti Kanta-Hämeen K-maatalouden Hämeenlinnaan vuonna 1995. Kaksi vuotta myöhemmin Järvenpään ja Hyvinkään myymälät yhdistettiin uuteen K-maatalouteen Nurmijärvelle ja vetäjäksi siirtyi Pasi Korpisaari. K-maatalouden yhteyteen perustettiin samalla yrityksen ensimmäinen rautakauppa.

Vuosina 1999-2001 Olavi Korpisaaressa toteutettiin sukupolvenvaihdos ja vuotta myöhemmin Kanta-Hämeen Maatalous ja Olavi Korpisaari yhdistettiin.

Nyt yrityksessä on K-maatalouskaupat Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Porvoossa ja myyntipiste Lapinjärvellä. Näiden rinnalla toimivat Rautia-rautakaupat Hämeenlinnassa, Nurmijärvellä ja Klaukkalassa.

Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 59, 5 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 70. 

Menot