Kanta-Häme

Tommi Räty ehdolla hallituksen johtoon

Demarien Tommi Räty on nousemassa Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajuus on luottamusmiespaikoista käydyissä neuvotteluissa sovittu kokoomukselle, joka ei vielä julkista nimiä.

Vaaleissa viisi valtuustopaikkaa kerännyt perussuomalaiset saa yhdeksänpaikkaiseen hallitukseen Mauno Ovaskaisen. Kristillisten jäsenenä jatkaa Kerttu Lahtinen ja keskustan Kalevi Pullinen. Demareista hallituksessa istuu jäsenenä Miia Nahkuri.

Vasemmistoliiton ääniharaviksi nousseet Erja Hirviniemi ja Aino-Kaisa Pekonen ovat molemmat tarjolla puolueen hallituspaikalle.

Vasemmistoliitto on saamassa myös valtuuston kolmannen varapuheenjohtajan paikan, jolle molemmat naiset ovat myös ehdolla. Käytännössä molemmat istuvat hallituksen kokouksissa, toinen jäsenenä ja toinen valtuuston puheenjohtajiston edustajana.

Valtuustoon perustetaan uusi kolmannen varapuheenjohtajan paikka varta vasten, jotta puolueiden väliset neuvottelut pystytään ratkomaan sovinnolla.

Valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan paikalle on nousemassa demarien Kirsti Tolvanen ja toisen varapuheenjohtajuuden on saamassa vihreiden Sari Jokinen.

Puheenjohtajuudetkin jo selvillä

Ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi on ehdolla kristillisten Santeri Frilander, perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi vasemmistoliiton Janne Yrjölä, koulutuslautakunnan demarien Hannu Nokkala, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan demarien Pentti Auvinen ja vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajaksi demarien Kaisu Kotirinta. Ympäristölautakunnan ja teknisen lautakunnan puheenjohtajuuksia hoitaa kokoomus.

Tarkastuslautakunnassa kaikilla puolueilla on jäsen.

Riihimäellä luottamusmiespaikat jaettiin perustamalla kaksi teknistä vaaliliittoa. Kokoomus, demarit ja vasemmistoliitto liittoutuivat 29 valtuustopaikan voimalla, jolloin pienet perussuomalaiset, kristilliset, keskusta ja vihreät liittoutuivat 14:n ryhmäksi.

Valtuusto kokoontuu 28. tammikuuta päättämään luottamuspaikoista. Sitä ennen ryhmät joutuvat vielä tarkistamaan esityksensä tasa-arvonäkökulmasta. (HäSa)

Mainos