Kanta-Häme Hämeenlinna

Tonttien tiedot, varaukset ja tarjouskilvat sovelluksiin

Myynnin ja vuokrauksen periaatteita täsmennettiin.
Äikäälässä on varattavissa 62 pientalotonttia ja Siiri II:ssa 50.

Kaupunginhallitus täsmensi tonttien varaukseen liittyviä periaatteita tiistain kokouksessa. Hämeenlinna on ottamassa käyttöön digi-sovellukset tonttien julkaisuun ja niiden varaamiseen.

Jatkossa on mahdollista sähköisessä palvelussa tarkastella tarjolla olevia tontteja, niiden sijaintia ja kaavaa sekä niihin liittyviä muita dokumentteja. Samassa palvelukokonaisuudessa voi myös täyttää tontin varaushakemuksen.

 

Hämeenlinnan kaupunki myy tontteja tarjousten perusteella, arvonnoissa, mutta myös jatkuvassa haussa. Arvonnoissa ja jatkuvassa haussa on mahdollista myös vuokrata tontteja.

Tarjousten perusteella myydään sijainniltaan tai ominaisuuksiltaan erityisiä tontteja. Pohjahintana käytetään kaupunginhallituksen kyseiselle alueelle hyväksymää hintaa. Tarjouksen voi jättää useammastakin tontista, jos listaa ne halutuimmuusjärjestykseen. Tontin saa suurimman tarjouksen tekijä.

 

Arvontaa käytetään yleensä uuden tonttierän ensimmäisessä haussa. Noin puolet tonteista on myös vuokrattavissa arvonnoissa.

Arvoinnoista on laadittu tarkat säännöt. Niihin voi osallistua ensisijaisilla ja toissijaisilla hakemuksilla.

Jatkuvassa haussa ovat yritystontit ja ns. y-tontit eli julkisen rakentamisen tontit sekä ne asuntotontit, joita ei ole varattu tarjouskilpailuissa tai arvonnoissa.

 

Sähköisessä järjestelmässä tarjousten teon pitäisi olla täysin turvallista, koska käytössä on hintojen salaus, joka voidaan purkaa vasta tarjousajan päättyessä kaikilta tarjouksilta yhtä aikaa. Siitä jää myös jälki käsittelyhistoriaan.

Nyt hyväksytyistä periaatteista poikkeamiseksi tarvitaan erillinen kaupunginhallituksen päätös. HÄSA