Kanta-Häme

Tonttitapahtuma tuotti tulosta

Kunnanvaltuuston keväinen päätös myös vuokrata Hattulan uudehkon Kotirinteen asuntoalueen tontteja rakentajille on piristänyt huomattavasti kysyntää.

Tämä näkyi myös lauantaina Hattulan kunnan Asu ja viihdy -tonttitapahtumassa, joka järjestettiin Kotirinteen maisemissa.

– Pihvinä on, että jos lunastaa tontin itselleen viiden vuoden sisällä vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta, siihen mennessä maksetut vuokrat katsotaan osaksi myyntihintaa. Tämä on kiihdyttänyt kysyntää ihan selvästi, kertoo Hattulan kunnan tekninen johtaja Janne Teeriaho.

Kunta sai tonttitapahtumassa ensimmäisen ostovarauksen jo kello 9.50 eli hieman ennen tilaisuuden virallista avausta.

Nelituntisessa tapahtumassa vieraili noin 400 alueesta kiinnostunutta. Tonttivarauksia tapahtumassa tehtiin kolme. Näistä yksi koski ostoa ja kaksi vuokrausta. Toistakymmentä kävijää otti myös varauspaperit mukaansa.

– Tämä oli huikea menestys! Olemme todella tyytyväisiä, Teeriaho hehkutti tilaisuuden jälkeen.

Kunnanjohtaja Heidi Rämökin oli tyytyväinen tonttitapahtumaan.

– Hyvä, että on saatu tonttivarauksia. Alkuvuosi olikin hiljaista. Toivotaan, että viestit asuntokaupan viriämisestä alkaisivat purra.

Kahden alle kouluikäisen lapsen vanhemmat Janne ja Titta Tuomola päätyivät lyömään tapahtumassa lukkoon tonttikauppansa Kotirinteen alueelta.

– Olemme katsoneet tontin täältä valmiiksi, ja olisimme sen varanneet joka tapauksessa ensi viikolla. Tapahtuma sattui hyvään saumaan. Sai asetettua itselleen vihdoin takarajan, että nyt se on varattava, jos rakentamaan aikoo ryhtyä, Janne Tuomola hymähtää.

Käteen jäi noin 1 400 neliömetrin suuruinen tontti, jonka perhe päätyi vuokraamisen sijaan ostamaan.

– Olemme tehneet jo kaikki laskelmat ja suunnitelmat sen mukaan, että ostamme tontin. Siinähän se menee samalla lainalla tontinkin maksaminen.

Vuokrausideaa ja tontin vuokrien hyväksi lukemista mahdollisen oston yhteydessä Janne Tuomola pitää kuitenkin toimivana.

– Varmasti se helpottaa monen rakentamispäätöstä ja aloittamiskustannuksia.

Tuomolan perhe asuu nyt Hattulassa Salimäen Hitonmäessä.

– Se on vähän syrjässä. Haluamme muuttaa lähemmäs kouluja, kun lapset alkavat olla kohta kouluiässä. Alamme rakentaa heti, kun saamme oman asunnon myytyä.

Tuomolat ostivat tonttinsa ykkösalueelta, jossa ostohinta on 22 euroa per neliömetri.

– Pidin sitä hetken hieman arvokkaana, mutta onhan se linjassa muiden tonttihintojen kanssa.

Marko Nurmimaa ja Jenni Kyyhkynen olivat saapuneet parin kilometrin päästä tonttitapahtumaan päiväkävelyn merkeissä puolivuotiaan vauvansa kanssa.

– Ajattelimme reilu vuosi sitten rakentaa talon Kotirinteeseen, mutta halusimmekin tontin vähän syrjäisemmältä alueelta.

Asu ja viihdy -tonttitapahtuman yhteydessä Kotirinteen asuntoalueella vietettiin myös uuden ratsastusreitin avajaisia. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic