Kanta-Häme

Torilla kolme tapahtumaa kerralla – Raatihuoneenkatu suljetaan liikenteeltä torin ympäristöstä

Lauantaina torin läheisyydessä järjestetään kolme tapahtumaa yhdellä iskulla.
Torille väriä tuovat myös uudet Hämeenlinnan oranssiin ja valkoiseen verhoillut paperipussit, joita Pihla Rostedt, Antti Krapu, Liisa Koskelainen, Sanni Hallanvaara ja Sari Hagemaier esittelevät. Kuva: Riku Hasari
Torille väriä tuovat myös uudet Hämeenlinnan oranssiin ja valkoiseen verhoillut paperipussit, joita Pihla Rostedt, Antti Krapu, Liisa Koskelainen, Sanni Hallanvaara ja Sari Hagemaier esittelevät. Kuva: Riku Hasari

Tapahtumien superpäivässä lauantaina 15.6. yhdistyvät paikallisten ravintoloiden herkut, katutaide ja Museo Skogsterin talojuhla.

Torin lähistölle odotetaan niin reipasta vierailijamäärää, että keskustan autoliikennöintiä rajoitetaan kello 8.30–18.00, jolloin Raatihuoneenkatu on suljettu Sibeliuksenkadun ja Rauhankadun väliltä.

Varsinainen ohjelma lähtee käyntiin kello 10 tuntumassa, jolloin avataan Hämeelinna Street AR[t] -tapahtuma, joka yhdistelee interaktiivisuutta ja katutaidetta. Ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi katutaidekilpailu torilla sekä esimerkiksi saksalaisen taitelijan Vlad Ilicin virtuaalimaalausta.

Torin lisäksi taideinstallaatioita löytyy keskustan rakennuksista. Katutaidekilpailun tulokset julkistetaan sunnuntaina alkuillasta.

– Tapahtuman kohdeyleisö on nuoresta keski-ikäiseen, miksei tosin vaikka vaariinkin asti. Tapahtuman ajatuksena on yhdistää katutaide sekä nuorisotyö, festivaalia järjestävän Stellarionin toimitusjohtaja Pihla Rostedt toteaa.

 

Tuntia myöhemmin alkavat samalla kellonlyömällä Skogsterin talojuhla ja Syödään yhdessä -tapahtuma.

Ruokailijoita varten torille tuodaan pöytäpaikat kymmenien metrien mittaiset ruokapöydät. Paikallisista ravintoloista mukana ovat Amarillo, Fiftari, Himalayas’s kitchen, Le Blason sekä Piparkakkutalo.

Pöytiin voi toki saapua myös omien eväiden kera. Kunhan syödään yhdessä, ei sen niin väliä, että mitä syödään.

Juomapuolella anniskelevat Hopping Brewster’s -pienpanimo Akaasta, Keskiaikafestivaalit sekä Nooran Viinibaari.

Skogsterin talojuhlan ohjelma on puolestaan suunnattu perheen pienimmille, sillä luvassa on erilaisia Henkimaailman juttuja -näyttelyyn pohjaavia huvituksia.

Sadalle ensimmäiselle seikkailutehtävän suorittaneelle luvassa on ilmainen hattara.

– Tässä tapahtumassa tosin lapsen määritelmänä on vauvasta vaariin, eli toki vanhemmatkin saavat tulla paikalle touhuamaan, Hämeenlinnan kaupunginmuseon amanuenssi Antti Krapu sanoo.

Lastentapahtumien vakioksi noussut keppihevostelu korvataan henkimaailman hahmoilla, kun tenavat pääsevät loikkimaan yksisarvisradalle. Loikkimista voi jatkaa vaikkapa pomppulinnan puolella. Ohjelmaan kuuluu myös nukketeatterityöpaja, jossa pääsee valmistamaan oman käsinuken ja valmistelemaan esityksen muiden kanssa. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020