Kanta-Häme

Torilla räpätään ja tägätään lauantaina

Hämeenlinnan torille saapuu lauantaina vaikuttavia räppäreitä, muun muassa helsinkiläiset Timo Pieni Huijaus, Steen1 ja Lapin murteella räppäävä Rauhatäti.

Kyseessä on Sano ääneen 2014 -musiikkitapahtuma, jossa korostuu musiikin yhteiskunnallisuus.

– Olen valinnut kaikki artistit sen perusteella, että heillä on jotakin sanomaa musiikissa, kertoo tapahtuman järjestäjä Juuso Kukkola.

– Emme ole halunneet saada mitään kovimpia radiosoittoartisteja, vaan tarjoamme nimenomaan sisällöllistä musiikkia, hän jatkaa.

Kello 15–20 torin lavalla on tarjolla räpin lisäksi reggaeta

Kiinnostavaa on myös 30 metriä leveä graffitiseinä, johon kuka tahansa pääsee spray-maalaamaan katutaidetta ja tägäämään, eli tekemään nimikirjoitusmaisia graffiteja. Paikalla myy maaleja tamperelainen Paine Art Supply.

– Paikalle on tulossa myös jonkin verran ns. ammattilaismaalareita, eli ei ole pelkästään ensikertalaisia. Seinälle tulee varmaan ihan hienoja taideteoksia, Kukkola uskoo.

Tapahtuma jatkuu torilavan hiljentymisen jälkeen Viipurintiellä sijaitsevalla Suistoklubilla.

Kukkolan pääasiassa yksin tuottama tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa.

Kukkola on Tuhtimusiikki-yrityksen toimitusjohtaja, joka järjestää muun muassa rap-artisteja ravintoloihin. Kukkola on ollut myös mukana järjestämässä muun muassa Hämeenlinnan Ämyrockia. (HäSa)

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic