Kanta-Häme

Torilla tapahtuu energiansäästöviikolla

Hämeenlinnan kaupungin Kymppi-hanke järjestää energiansäästöviikon toritapahtuman keskiviikkona 10. lokakuuta kello 10–14 torilla.

Osramin asiantuntija kertoo oikeanlaisesta valaistuksesta ja lamppuvalinnoista. Linnan pyöräverstas esittelee tuunattuja pyöriä.

Hämeenlinnan seudun 4H- yhdistyksen ja työpajatoiminnan väki kertoo toiminnastaan, kuten myös Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi ja Luotsin Kierrätyspalvelu. Kodin sähkö- ja elektroniikkaromua voi tuoda keräykseen, ei kuitenkaan kylmäkoneita ja ongelmajätteitä.

Koulutuskeskus Tavastian opiskelija kertoo koulutuskeskuksen jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä kello 10 alkaen.

Pysäkin vapaaehtoiset tuolijumppaohjaajat ja ulkoiluystäväkouluttajat ovat torilla kello 10–11. Heidän kanssaan voi keskustella mm. liikunnallisen elämäntavan merkityksestä ikäihmisille, aktiivisesta ikääntymisestä, vapaaehtoistoiminnasta sekä saada tietoa Voimaa Vanhuuteen -ohjelmatyöstä Hämeenlinnassa.

Kiinteistön ylläpidon palveluja esittelevän Tekmen väki on tavattavissa kello 11–13. Ympäristötarkastaja Sirpa Viholainen on paikalla kello 10–11 ja kaupungin uusi jätehuoltokoordinaattori Heli Virtanen kello 11–12.

Torilla voi myös kierrättää leluja ja puutarhakasveja. Ylimääräiset lelut vie Pikku Pena hyväntekeväisyyteen. Ylimääräiset kasvit Luotsi vie toimintakeskukseen Lammille.

Kaupunkipyörien nimikilpailun tulokset julkaistaan kello 13.40 ja nimenantaja palkitaan.

Kaupunginvaltuusto on osallistunut valtakunnalliseen kilometrikisaan. Voittajille jaetaan diplomit ja lähiruokapalkinnot kello 13.45. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic